7 основни SEO правила които трябва да следваш

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

SEO правила които вършат работа

За да може един блог, да излезе на първа страница в резултатите на търсачките са нужни 3 неща: Качествено съдържание, силни входящи линкове и SEO правила за манипулиране на търсачките. Съдържанието го пишеш ти така че да бъде полезно или значимо, а силните линкове ги набавяш като свършиш някаква работа за друг които ги има. ;-). Примерно превод на някой плъгин, от английски на български и осигуряваш линк от PR6 и нагоре, или guest blogging за авторитетни блогове, в сферата си.

Ето и 7 SEO правила които ако ги следваш няма да сбъркаш:

1. Включи основната ключова дума в заглавието на поста (title).
2. Включи основната ключова дума в първия и последния параграф на поста.
3. Употребявай основната ключова дума поне 1 път в всеки 100-130 думи текст.
4. Сложи поне 2 подзаглавия във всяка статия.
5. Сложи 1 anchor text link с основната ключова дума.
6. Сложи nofollow tag за изходящите ти линкове.
7. Сложи 1 снимка във всяка статия, с подходящ alt text.

Пример за SEO правила:

Основна ключова фраза: Изработка на гоблени.
Второстепенни ключови думи: производство на гоблен, произведение на гоблени, гоблените като работа, удоволствието от произвеждане на гоблени, ръкоделие на гоблени.
Описание: Изработката на гоблени не е лесна работа. Иска се знания по ръкоделие и плетиво, но удоволсвието което ти доставя произведението на един гоблен е голямо и си заслужава труда.

Пробвай, експериментирай, играй и бъди последователен. Не разчитай само на това което намираш в мрежата като SEO правила, а изхождай и от личен опит. Нещо което не работи при друг, може да работи за теб в дадена ситуация. Но за да се натрупа опит се иска време, и метода проба-грешка. И желаното ще се получи.

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook
The following two tabs change content below.
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на Български както и problogger.gr на Гръцки. Можете да ме намерите в: Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin или на email.