Добри практики при оптимизирането

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Кои са добрите практики когато искаме да оптимизираме правилно за търсачките?
Или по правилно за търсачката google, тъй като тя държи над 90% от пазарният дял от всички търсачки в България?
1. Солидно, качествено, уникално съдържание. Уникалното съдържание привлича и задържа посетители в сайта Ви. Те носят трафик, а трафика се монетизира. Трафика привлича рекламодатели, а от там и повече приходи за Вас. Уникалното съдържание е основата върху която изграждате сайта си. Когато един сайт има качествено съдържание няма как то да не бъде забелязано и от хората и от търсачките. Google обожава и награждава уникалното съдържание.

2.Сайта Ви трябва да има лесна навигация. Направете го максимално лесен за използване. Американците гурута на SEO имат един израз KISS (Keep it simple stupid – Направи го за глупаци ;-))Даже и един по-малко умен човек лесно да може да се ориентира в съдържанието на сайта. Посетителя трябва да се ориентира в рамките на 30 секунди за какво става дума, и дали ще намери търсената информация с сайта Ви. Ако не я намери или ако почне да се чуди какъв е този flash който се зарежда и няма свършване, просто ще си тръгне, и ще потърси в търсачката нещо друго релевантно.
3.Ключови думи(keyword research) Има програми и сайтове които ви позволяват да видите кои думи или фрази се търсят в даден регион и каква е конкуренцията за тях. С времето ще натрупате информация от статистически програми като Google analytics, piwik, clicky и ще можете да прецените за кои думи или фрази заслужава да се борите. Следете внимателно статистиката. Тя говори и показва слабите и силни стани на сайта Ви.
4.Намерете входящи линкове от авторитетни сайтове към вашият сайт. блогове, ревюта, статии, размяна на линкове. Те ще дадат “тежест” на сайта Ви и ще покажат на търсачките че сериозни авторитетни сайтове Ви подкрепят, значи сайта Ви има определена значимост.
5. Не на последно място са социалните мрежи. Направете си профили в тях, актуализирайте много често съдържанието, ползвайте активно twitter, и facebook за да намирате нови последователи, и ще се изненадате колко бързо посетителите и уникалните посещения ще нарастнат.

blog7.org

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook
The following two tabs change content below.
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на Български както и problogger.gr на Гръцки. Можете да ме намерите в: Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin или на email.

2 thoughts on “Добри практики при оптимизирането

  1. След подобен експеримент с Индиец пишман оптимизатор, искам да кажа че е грешка която няма да се повтори. Когато ми трябват линкове има в България доста кадърни хора които могат да направят качествена работа.

Comments are closed.