ainol-novo измама

Как да се предпазим от измамите в онлайн магазини?

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

Гледам в момента предаването Баркод по TV7 за опасностите при покупките от Интернет сайтове в което един потърпевш се оплаква от закупен таблет от Китайския сайт www.ainol-novo.com от където си поръчах и аз злополучния таблет ainol venus за който съм писал статията ” Защо не трябва да купуваме Китайски боклуци от Интернет“. Момчето описва във видеото как е станала покупката и как не е получил таблета. И той направи същата грешка като мене като изчака да мине 45 дневен срок в който можеше да подаде оплакване в paypal.

А именно това е единствената защита която имаме. Мошеника който стои за Китайския сайт www.ainol-novo.com и отговаря на мейлите като [email protected] използва малкото име Yuki, и Jason красноречив факт за добре построената измама и дебне за нови “клиенти”.

Как е скроена измамата на сайта www.ainol-novo.com?

ainol-novo измама
ainol-novo.com измама

Жълтия измамник прилага следната измамна схема: Той, или съдружника му, се намира в Сингапур а не в Китай. Това го доказва факта че на мен изпрати таблета от адрес в Сингапур. Създава сайта ainol-novo.com в който рекламира таблети произведени от Китайската фирма Ainol, със сайт ainol.com като ги предлага на по-високи цени от официалните или от други Китайски онлайн магазини като ainol.tmall.com, pconline.com.cn, taobao.com. Особено цената сравнена между taobao и ainol-novo има разлика от 40% но когато не знаеш за съществуването на таобао се забиваш при крадеца айнол-ново. Ниската цена е магнита който привлича. Поръчваш таблета, плащаш чрез пейпал и чакаш. Вариантите са два:

– Да дойде
– Да не дойде

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε Κινέζικα tablet από e-shop φαντάσματα

При мен таблета пристигна след 8 дена от Сингапур, (Shenzhen Ainol Electronic Co. Ltd който е производител на таблети с марката айнол има седалище в Китай, но това са подробности за глупавите Европейци) а при момчето от видеото в баркод не пристигна никога. Но таблета който пристигна при мен имаше фабрични дефекти които се появиха още на първия ден. Като това ме навежда до мисълта че той не е тестван, или е тестван и изпратен нарочно повреден. Идеята е да се вземат парите на наивния купувач като или му се изпрати некачествена стока, или не му се изпрати нищо въобще. И в двата случая Китайския мошеник ти е взел парите.

При евентуални възражения от страна на клиента жълтия негодник отговаря по мейла че ще върне парите в пейпал стига да му върнеш таблета, и ти дава адреса на Shenzhen в Китай. Ти изпращаш пратката и чакаш. След 10ина дена го подсещаш по мейла на който хюмнето (Варненски диалект за долен ляв педал) ти отговаря че обикновено се чака 2-3 МЕСЕЦА за да получи стоката. Къде живееш бе жълт нещастник скапан? На луната? Клиента няма друг избор и продължава да чака. Именно тук е тънката страна на измамата. Идеята е да се прескочи 45 дневния период в който пейпал може да му поиска възстановяване на парите. След изтичането на този период хората от пейпал, който има седалище в Люксембург, и подлежи на обжалване в ЕЕ, учтиво ти отговарят че не могат да предприемат нищо.

Вече нямаш никакъв коз в ръката си за да търсиш по някакъв начин refund. Приказките на служителя от Европейския център за обжалвания от видеото в баркод, за съдебен иск в Китай чрез назначаването на местен адвокат звучат като детска шега. Никой няма да търси отговорност за 100 долара от някакъв фантом в Китай или Сингапур, при положение че живее в Европа. Това го знае перфектно жълтото копеле, и сега си пие кафето което плаща с моите пари.

Преди време бях прочел една статия на Огнян Младенов в която Оги описваше лична драма с посегателство върху имуществото му. При мен ситуацията не е същата но усещането че някой те е ограбил е подобно. И затова оставям тази следа в Интернет пространството за да стои и напомня че онлайн покупките от съмнителни сайтове в Интернет крият опасности.

Хора не купувайте от подобни Китайски e-shop-ове в които вероятността да бъдете измамени е огромна.

Сподели...Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook
The following two tabs change content below.
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на Български както и problogger.gr на Гръцки. Можете да ме намерите в: Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin или на email.