Как да промотираш съдържанието си, за да достигнеш до максимален брой читатели

6+ начина за промоция на статия които гарантират хиляди уникални посетители

Всеки блогър би се замислил, и би отговорил на подобен въпрос по индивидуален начин. Винаги пътищата за достигане на една цел са много и различни, като минават през лични преживявания и опит. Различни хора, различни гледни точки, а в тази статия аз искам да дам моя вариант за постигане на хиляди уникални посетители в блога Ви. Толкова много че хостинга да изпищи и да се наложи да преминете към по-висок план. 😉 Изхождайки от вестникарския бизнес ме интересуват 3 неща в една статия:

– Заглавие което привлича вниманието

– Увод който е съблазнителен

– Съдържание което има стойност (за мен).

Да създадеш вирусно съдържание не е лесна работа, но понякога опира и до късмет. Попаднало на подходящото място и хора един shit може да се превърне в банкомат, който да изсипе в джоба ти сериозно количество пари. Но нека вдигна малко завесата и покажа 6 готини места където можеш да публикуваш новото съдържание което си написал и да очакваш да създадеш вирусен маркетинг ефект.

6+ сайта където можеш да публикуваш съдържание

Всички “бели” гурута повтарят че съдържанието е царя, без който не може да живее гугл, така че ако им повярваме нека потърсим една магическа дума “релевантност”. Къде да публикувам статията си и там всички да си говорят точно по моята тема?

Щом ни интересува google и живеем в България, нека почнем от неговата социална мрежа.

1. Google plus общности. На този адрес http://www.circlecount.com/communities/ избери България, популярни профили. По default  системата показва тези които имат поне 1000 фолоуера. Има повтарящи се профили и от първите 20 познавам само 2, но това е тема на друг разговор. Може да намериш между тях интересни хора които да следваш, а ако и ти си им интересен ще те следват и те.

2. Фейсбук групи. Колкото и да се опитваме да противопоставим фейсбук с гугл плюс, все още има хляб и за двете мрежи. Те се различават и по хората които ги посещават. Докато във фейсбук всичко куцо, кьораво и сакато се надпреварва да пуска снимки на животни, да лайква здраво и да пише “please add me, I’m block” къде без, къде със правописни грешки, google plus е привлякъл по-интелигентна аудитория. Но гледайки днес по-горната снимка, май не е точно така. Важни не са социалните мрежи, важен си ти, и до каква таргет група искаш да достигне посланието. Така че избора е според овцете в кошарата. За английскоговорящи може да погледнеш и на тези места.

3. Twitter Chats. Съвети и трикове за туйтър

4. LinkedIn Groups

5. Subreddits

2. Блог мрежи Пак на английски език но полезен ресурс който носи таргетиран трафик. Блоговете започнаха като места за личен дневник но се превърнаха в информационни източници със голямо влияние. Така че замисли се дали искаш да притежаваш блог?

 • Triberr
 • Blokube
 • Blogengage

3. Тясно специализирани отворени общества Където може да завържете трайни приятелства с талантливи хора и да си помагате взаимно по различни проекти.

 • Inbound.org
 • Growthhackers
 • managewp.org
 • BizSugar

4. Medium Един готин трик който можеш да приложиш в Medium е да напишеш 2 абзаца от статията си с линк към оригинала като така печелиш и качествен линк + посетители които искат да прочетат остатъка от статията.

5. Quora В Quora задаваш и отговаряш на въпроси. Естествено на доброволна основа, но има много хора които си разбират от работата си и може да получиш добър съвет.

6. Stumbleupon, Pinterest Два сайта където линковете които постваш имат стойност. Не ги пренебрегвай с лека ръка, а се възползвай от възможностите които ти предоставят.

Като бонус, щом си стигнал да четеш до тук ще добавя още 5 неща които са полезни при промотирането на съдържание в мрежата.

1. Направи едно видео и го качи в youtube. Виж резултата. Повтори. Все някога ще уцелиш момента и съдържанието за се превърне в хит. А ако стане международен хит, може да се докоснеш до частица от това което постигна “gangnam style”.

2. Направи една инфографика. Важи всичко написано за видеото, само че тука ти трябват добри знания по фотошоп. Има много сайтове където може да публикуваш инфографиката си и даже да печелиш пари от нея. Хвърли едно око на Piktochart и Visual.ly, като за начало.

3. E-book. Ако си свикнал да пишеш съдържание, защо не го систематизираш в една електронна книжка и да я пуснеш безплатно? Винаги ще има хора които не са на твоето ниво на знания и опит които биха прочели с удоволствие ebook-а. А от там да тръгнат едно нови запознанства и т.н Да речем че ти харесва да пишеш за SEO. Едно заглавие “агресивно срещу натурално SEO” би се прочело от доста хора. Помисли.

4. G+ Hangout ти дава поле за изява. Можеш да поканиш приятелчета и да си говорите за неща които Ви интересуват, докато десетки други имат привилегията да Ви гледат на монитора и да ядат пуканки, докато Вие защитавате тезата си. Щом и политическите партии почнаха да правят хенгаути, значи има хляб е него.

5. Slideshow. Ако харесваш да работиш с презентации и powerpoint значи няма какво да те убеждавам. Правиш презентацията, добавяш линковете и качваш в сайтове като следните. Печалбата е двойна.

 • Slideshare
 • Slideboom
 • Slideworld
 • calameo
 • Scribd

Ако ти хареса статията, коментирай и решервай в google plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *