Оставиха Добрич без вода

Енерго-Про ЕАД спря тока на ВиК ЕООД в гр. Добрич и НИЕ ГРАЖДАНИТЕ останахме без вода. Защо ми спряхте водата???

Фактите
13/09/2012г. Поради натрупани задължения на абонати към ВиК Добрич, компанията не си плаща тока към Енерго-Про и те взимат крайното решение да прекъснат електрозахранването. Резултата гр. Добрич и региона остана без вода.

Участниците
Антония Кръстева, от Енерго-Про ЕАД, и Дамян Калчев от ВиК ЕООД успяха да сътворят уникална глупост, с резултат Добруджа да остане без вода. ВиК се оправдават че имат да взимат 10 мил. лева от некоректни ползватели на вода и затова не могат да се изплатят на Електо-дружеството, което от своя страна казва “щом ми дължите 10 мил. и не ми ги давате, аз ще ви спра тока, и без ток Добруджа остава без водоподаване”.

Въпросите

1) към Д. Вълчев. Кого чакахте толкова години да ви събере задълженията? Защо сега не се обръщате към него или не плащате от собствения си джоб тези пари които дължите на Енерго-Про, а прехвърляте топката на коректните ви платци, които не са виновни по-никакъв начин да търпят цигани, социално слаби и т.н да не си плащат водата с години. Защо не можете да си събирате задълженията навреме?
2) към А. Кръстева. Защо не съдите ВиК и да си получите парите по съдебен ред а принуждавате гражданите на гр. Добрич да се лишават от вода? Мярката ви е щеше да е правилна ако ставаше дума за взаимоотнешения между търговски дружества. Но когато има намесени хора, които са абсолютно изрядни платци, желанието ви да съберете парите си по този начин е изключително глупаво.

Нема такава държава пее Слави но кучетата лаят а кервана си върви. Само в изостанала Африканска страна може да се случи подобно нещо.

http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid=1a6caa32

Понеже на Енерго-Про му дължи пари ВиК да му спира тока без да се интересува че 100.000 души остават без вода.

Решението на проблема
Моето предложение към двамата уникални малоумници: ВиК да си събере задълженията от некоректните граждани (роми, социално слаби, фирми-тарикати и т.н) по съдебен път. В една държава член на ЕС, за това са съдилищата, а Енерго-Про да се съди с ВиК и да си вземе парите по същия начин.

Кой ще ми отговори на този въпрос?
Защо аз нямам вода при положение че си плащам всеки месец задълженията към ВиК Добрич?
Не ме интересуват взаимоотнешенията ви, ако има държава съдете се и се оправяйте, мо не ми спирайте водата при положение че ви плащам. Ако имаше друга енергийна и ВиК компания в града веднага щях да се абонирам там, но няма. И двамата сте монопол и като такива може да си играете каквито игрички желаете на гърба на хората. Нека държавата се самосезира и се намеси за да разреши проблема, ако милее за нормалните си граждани.

Предложението
Търси се адвокат, със сериозен стаж в областта на взаимоотношенията на гражданите с държавата за подаване на иск срещу Енерго-Про и ВиК за нанесени щети на коректните граждани които са потършевшите от този спор.

След 5 дена ще пуснат водата и всичко ще отшуми. Единственото което ще остане е горчивия вкус и усещането че живеем в изостанала Африканска държава, където по-силния прави какво иска, когато иска и без да спазва никакви правила за законнност и ред.В сметката за следващия месец пуснете компенсация и двамата заради причинени вреди. (swear)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *