Техниката Pomodoro

В блога на един приятел прочетох за “техниката pomodoro” и искам да я споделя с Вас. Що за чудо е тази техника и какво прави? Техниката Pomodoro е един прост метод, който може да ни помогне да станем по-продуктивни и ефективни в работата си. Един часовник който се настройва на 25 минути и почва да отчита обратно. Щом изтекат минутите, трябва да спрете да работите за период от 5 минути и после продължавате още 25 минути. После пак 5 минутна пауза и така 4 пъти. След четвъртия път работите 30 минути и правите пауза 10 минути. Ако не сте свършили с работата си продължавате още 4 пъти по 25 минути работа с 5 минутни почивки.

Изобретателя на този метод за продуктивно управление на времето се казва Франческо Чирило и повече информация може да видите в сайта му.

pomodoro

От тук може да си свалите една безплатна програмка Focus Booster. която работи с този метод. Предлага Ви 2 варианта. Първия да свалите и инсталирате софтуер който отмята 25 минути, или да гледате часовника в сайта и.

Пробвайте техниката. Определено действа много по-добре от това да сте забити пред монитора за 8 часа без да мърдате. И тялото се уморява, и очите, и продуктивността спада. Трябва да има редуване на работа и почивки.А след работа задължително фитнес, където трябва да натоварите максимално тялото за да не се отпуска.

Иначе биреното коремче може да стане огромно шкембе което няма да Ви позволява да видите на-добрия си приятел в интимни моменти. На 35 години. 😉

The following two tabs change content below.
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на Български както и problogger.gr на Гръцки. Можете да ме намерите в: Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin или на email.

One thought on “Техниката Pomodoro

Comments are closed.