Ревю на таблет Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo

Ревю на таблет Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo

Купих от Технополис този таблет преди месец, с 5 % онлайн отстъпка за 350 лева, след премеждията които имах с Китайския таблет ainol novo venus, след които се убедих че не трябва да се купува техника от неизвестен Китайски производител на който сервиза му е на другия край на света. Хората от Технополис доставиха таблета същия ден, за което им благодаря, и днес след много тестове, особено на децата ми, Александър и Емона, които го разнищиха тотално ;-), пиша това ревю.

Виж тази грешка и не я прави и ти:
Не купувай Китайски таблети
Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις Κινέζικα ηλεκτρονικά

prestigio tabletОпаковъчната кутия е красива на външен вид и в нея има всичко необходимо за да стартираш таблета. Производителя на Prestigio е Кипърска фирма с офиси в много страни. Произвежда се естествено в Китай, но сглобката е качествена и софтуера е сработен с хардуера. В таблета има един installer който ти позволява да инсталираш набързо 16 приложения. Най-полезното от тях мисля че е Sugarsync което ти дава безплатни 5GB Cloud storage. Естествено може да си добавиш още пространство с google drive, или dropbox но засега това ми стига.

На хартия параметрите на таблета Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo са тези:

Код PMP5880D_DUO
Размер на екрана 8.0 инча (20.3cm)
Дисплей TFT LCD capavitive touchscreen
Резолюция на дисплея 1024 X 768
Процесор Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066
Graphics  Quad-Core GPU & 1GB RAM
Операционна система  Android 4.1 Jelly Bean
Вградена памет  16GB flash памет
Flash Card    Външна 32GB Micro SD/Micro SDHC Card
Interfaces    Wi-Fi (802.11b|g|n), Mini HDMI, Micro SD, Micro SDHC, Micro USB 2.0
2 Digital Camera    Задна : 5 Mpixel, Предна : 0.3 Mpixel
Video Features    FullHD Playback
Батерия   Li-Ion 6000 mAh
Width (mm)    207
Height (mm)    164
Depth (mm)    11.5
Nominal Weight    450 g
Гаранция 24 месеца

Таблета има 3 изхода (micro USB за външна клавиатура или мишка, mini HDMI за връзка с телевизор, mini audio jack).
В кутията са включени 1 USB кабел за връзка с компютър, 1 OTG cable за клавиатура или мишка, 1 Power adaptor и един калъф с химикалка.

Избрах този модел защото имаше най-голямата батерия  6000 mAh която държи спокойно 6 часа сърфиране в нета, гледане на видео в Тубата или играене на angrybirds и need for speed. 🙂 Време предостатъчно за да свършиш каквато и да е работа. Таблета се зарежда със зарядно за около 4-5 часа.

Предимства:
– Двуядрен процесор с четириядрена графика и FullHD видео които се справят чудесно при сърфиране и гледане на видеа, както и на игри.
– Video Accelerator, OpenGL ES 2.0, G-Sensor, 3D Accelerometer
– Размер на екрана с 1 инч повече от стандартните 7, което му дава по голям екран от една страна, но го ограничава в мобилността, тъй като 7 инчовите таблети се пъхат в по-голям джоб.
– Голяма батерия 6000 mAh която при максимално натоварване издържа повече от 6 часа.
– Има 2 камери, едната 5 Mpixel която прави много хубави снимки, през деня, вечерта няма флаш и една малка 0.3 Mpixel достатъчна за разговори през skype.
– mini HDMI изход за връзка с телевизор, за да можеш да гледаш на голям екран филми.
– Екрана му е много чувствителен на допир.
– Има вграден eReader Prestigio който ти дава достъп до много книги на 20 езика (има и Български книги).
– 2 години гаранция, достатъчни за много игра с таблетчето, ако му стане нещо collect & return при Технополис. 😉

Недостатъци:
– Резолюция на екрана 1024 X 768. Бих предпочел да бъде 1280 x 800 pixels с технология IPS LCD за по-добра видимост от различни ъгли. Сега ако гледаш фронтално е ОК, но под ъгъл картината се размазва и товари очите.
– Няма Bluetooth
– Няма GPS
– Няма NFC
– Звука на тон колонките му е сравнително слаб.
– Таблета е тежък за детски ръце.

Засега таблета Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo се справя отлично със поставените му задачи, а именно сърфиране в Internet, със вградения браузер или opera mini, игрането на игри от маркета google play, и гледането на филми, или в него, или на плазмата. Лично мнението ми е че този таблет е отличен избор за това което иска един средностатистически потребител, а именно голяма батерия която позволява безпроблемно сърфиране в нета, гледане на видео и четене на електронни книги и сайтове.

2 thoughts on “Ревю на таблет Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo

  1. Здравейте! Наскоро попаднах във вашия блог и определено се впечатлих от ревюто на Prestigio 8.0 Ultra Duo-Разбира се реших да си го купя,тъй като сметнах,че е компромис между цена и качество….Но се сблъсквам с един проблем и бих искала да ви помоля за евентуално съдействие….Та въпроса ми е-Как бих могла да си прехвърлям информация от флашка на таблета.Пробвах с USB-то но само ми отваря папките без да мога да ги копирам…Трябва ли някаква допълнителна програма или просто трябва да си взема друг вид кабел за трансфер на данни….Ще бъда благодарна,ако ми съдействате в разрешаването на този проблем…Както и с каква програма сваляте филми и от къде….

    Благодаря Ви предварително!!!!!Поздрави…

  2. Здравей Милена,

    При свързването на таблета с компютър чрез USB кабел на екрана на таблета се показва долу в дясно един надпис usb concected, кликни на него и ще се появи един екран на който пише Turn on USB storage, и после клик на ОК. На компютера ще се появи едно екранче от removable disk което те пита какво искаш да направиш. Избери да отвориш файловете. Вече си във съхранените файлове които имаш на таблета. От там си избери какво искаш да прехвърлиш от таблета на комютера си. След като приключиш клик на екрана на таблета върху Turn off USB storage. Вече можеш да махнеш USB кабела, и файловете които си копирала на pc-то ти да ги качиш на флашката.

    Относно филмите свалям с utorrent и винаги на компютера, и от там с HDMI кабел на телевизора, програмата на торента я има и в google play така че си я свали от там. Същото можеш да направиш с този таблет тъй като има изход мини HDMI. Торент сайтове има много, замунда, арена и т.н Това е 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *