SEO оптимизация на сайтове

Какво е Google SEO оптимизация на сайтове?

Всеки втори потребител клика на 5те първи резултати в Google когато търси нещо по ключови думи. Ако сайта Ви не е там, бизнесът Ви ще губи приходи, клиенти и поръчки. Чрез SEO оптимизация (SEO optimization services) ние ще привлечем повече посетители от органичните резултати на SERP-а и ще подобрим всички параметри на сайта увеличавайки неговия авторитет, качество и полезност. Изберете правилната SEO агенция с която ще партнирате поне за една година доверявайки и Вашият сайт.

Какво е SEO?

SEO е всичко онова което прави един специалист с цел топ позиции на сайта в органичните резултати на google, и разпознаването му онлайн като бранд в своя бранш. Когато един сайт се показва в първите три места за ключови думи по които хората търсят дадена услуга или продукт той привлича потенциални клиенти да го посетят.

Краткия отговор на въпроса какво е SEO оптимизация е on-page и off-page действия чрез които се подобрява съдържанието и кода на сайта + релевантни входящи линкове с цел класирането му в неплатените органични резултати на търсачката (Search Engine Results Page).

Как и защо се прави SEO оптимизация за бизнес сайтове?

seo optimizacia

Това е необятна тема за която мога да говоря с часове, но в общи линии 4 са основните параметри:

 1. Техническо SEO
 2. Ключови думи – избор и анализ
 3. Оптимизиране на съдържанието на сайта
 4. Вътрешенен и външен линк билдинг

Въпреки че нещата се променили изключително много в последните години в начина по който google открива и класира сайтовете, все още тя не е семантична търсачка като Яндекс и за да се класира на първа страница един сайт са му необходими 2 неща (съдържание + линкове). Така че на въпроса какво е SEO, отговорът е различен при различните търсачки. При yandex е се набляга на семантиката, при bing на линковете и на възрастта на домейна, за baidu важат други правила. SEO експертът трябва да е наясно за кой пазар и за коя търсачка ще трябва да оптимизира преди да изгради план за последващите действия.

SEO (Search Engine Optimization) е сбор от много дейности които SEO експертите употребяват за да подобрят онлайн видимостта на сайта Ви и да го позиционират на първа страница в органичните резултати на Google за определени ключови думи.

Оптимизация на сайтове – Вашият сайт на първо място в Google

Оптимизацията за търсачки е подходът със:

 1. най-добра възвръщаемост на инвестицията
 2. висока рентабилност
 3. най-дългосрочен ефект

който ще класира Вашият уеб сайт в челните резултати на търсачката за да бъде той лесно откриваем на хората които търсят Вашите стоки или услуги. Целта на всеки SEO експерт е да открие правилната целева аудитория която търси и е платежоспособна да купи услугите или продуктите които продавате, конвертирайки част от нея в клиенти.

Ние предлагаме качествени SEO услуги на абонаментен принцип имайки над 10 годишен опит в Интернет маркетинга, изграждането на уеб сайтове и оптимизирането им за търсачките. Ако имате онлайн магазин който предлага стоки в България и Гърция можем да Ви помогнем с оптимизирането му. Попитайте ни за оферта тук.

Чуйте в подкаст емисии различните епизоди в които си говорим за SEO:

Как професионалисти ще изведат моят сайт на първа страница в Google? Цена и срок!

optimizacia za tarsachki

SEO копирайтинг

Има разлика в писането на книги, в журналистически материали за печатни или онлайн издания и специализирано писане на текстове за сайтове. За първите ти трябва висше образование по българска филология или журналистика, но за да си добър SEO копирайтър ти трябва избор и анализ на ключови думи и структурирането му като семантично ядро от думи лишени от емоция, защото личната емоция е различна при различни хора докато фактите са неоспорими и всеобщо признати. Чрез фактите изборът на клиента е информиран. Добрите копирайтър + линк билдер са двата основни инструмента за да бъде успешна една SEO кампания.

Линк билдинг

Освен съдържанието което трябва да бъде безупречно и най-доброто в нишата ако няма входящи линкове сайта ще седи на 3+ страница и няма да бъде посещаем. Без добре формиран линк профил от авторитетни сайтове и с правилните ключови думи няма как един бизнес сайт да се класира на първа страница в търсачката.

Защо да изберете нас?

Правим бизнес с клиенти водени от 2 правила. Първото е доверие, Второто е плащане на сметките на време. Ако си нямаме доверие, няма смисъл да пробваме да се сработим. Доверието се печели и препоръките от доволни клиенти са най-добрата реклама за нашата работа. След като си стиснем ръцете на масата на преговорите и приемем да работим по Вашият бизнес сайт ние ще направим следните стъпки:

 • Анализ на търсения (Keyword research)

Първоначален одит на нишата, конкуренцията и потребителското поведение. Открийте таргетирани клиенти с подходящи ключови думи които търсят да купят Вашите стоки и услуги. При правилен анализ от SEO специалисти Вие ще получите цялостна и проверена информация за какво търсят хората и какви резултати излизат по ключовите думи по които искате да оптимизирате.

За всеки бизнес сайт е важно привличането и увеличаването на таргетиран трафик от потребители които търсят да купят конкретните неща които продавате. Многото посетители които само разглеждат или случайно попадат в сайта Ви без да купуват не са от полза за бизнеса, и трябва да се анализира поведението им за да се подобри това което липсва на сайта.

Най-важно е съдържанието и всеки сайт се нуждае от най-добрите Copywriting services за да може да се открои от конкурентите си. Ние работим с едни от най-добрите писатели на съдържание в България гарантирайки че текстовете им ще помогнат на Вашия сайт да подобри познаваемостта и бранда си в Интернет.

seo-services-blog7

Оптимизиране на сайтове в blog7

 • Оптимизация на кода на сайта (On-site SEO)

Втората стъпка е оптимизация на кода и съдържанието на уеб сайта. Като се започне от качественият хостинг, от CMS-a, обикновено WordPress, или статичен html сайт, настройки на тема, на плъгини, семантика на съдържанието, бързина, responsive дизайн, дублирано съдържание и още сто неща за които ще научите след подробен SEO анализ на сайта. Качествения код на всеки сайт е както качествената основа на всяка къща. От там почва да се надгражда и ако фундамента е слаб, всичко ще се срути. Сайта Ви трябва да има правилен изходен код (html), спазващ всички препоръки на търсачката Google, семантика, сигурност, уникално и полезно съдържание, да зарежда бързо и да предлага на посетителите онова което търсят.

 • Външна оптимизация (Off-site SEO) (Link building services)

Външната оптимизация за 2019г. е най-скъпият ресурс от всички SEO услуги, и с всяка следваща година цената и ще расте поради увеличаването на трудността на откриване на релевантни, авторитетни и качествени линкове. Нашите линк билдъри имат необходимия опит, авторитет и ресурси за да открият онези линкове които ще помогнат на сайта Ви да се класира в топ резултатите на Google. Екипът ни предоставя линк билдинг услуги само white hat, тоест позволени от търсачките техники, с ръчни методи без използването на софтуер който ще навреди на сайта и ще докара ръчни наказания от Google.

Какво е SEO оптимизация за търсачки?

В Интернет има всичко, но не всички сайтове продават. За да достигнат необходимото ниво сайтовете от първа страница на гугл са положили значителни усилия и техните експерти които са работили по кампаниите им са следели тези неща:

 • Анализ на конкуренцията Ви

Няма как да победиш конкуренцията ако не я познаваш задоволително добре.

Дръж приятелите си близко, а конкурентите си още по близко.

Кои са конкурентите Ви:

 1. Глобални
 2. Локални
 3. Сравняване на посещаемост
 4. Количество на страници в Google индекса
 5. Анализ на семантиката
 6. Анализ на важните показатели на сайта
 7. Сравняване на съдържанието
 8. Анализ на конкретните специфики на бизнеса
 9. Анализ на пазара
 10. Анализ на факторите които носят приходи

Защо Вашият сайт има нужда от SEO?

Нека предположим че имате онлайн магазин за дрехи и обувки в България и търсите начини да увеличите продажбите си. Конкуренцията в тази ниша е огромна и поне 100 други сайта продават подобни стоки. Цените на всички са “пазарни” и зависят дали са търговци или производители. Местата на първа страница в Google са 10 и Вие трябва да намерите начин да влезете там за да имате шанс да увеличите трафика и продажбите си. Как ще стане това? Трябва да наемете фирма която предлага SEO услуги, да подготвите бюджет за 12 месеца и да слушате препоръките на специалистите ако искате сайта Ви да попадне в top 10 за онези ключови думи които продават в нишата Ви.

Кои са предимствата на един професионално оптимизиран сайт?

 1. Фундамента е правилен (качествен изходен код който спазвайки всички препоръки на търсачката, при всички проверки на специализираните онлайн инструменти “свети в зелено”.
 2. Увеличение на трафика (реални хора търсещи да купят, а не кибици или ботове от които няма никаква полза за Вас)
 3. Популяризиране на бранда (името на марката Ви) в Интернет и утвърждаване в нишата Ви. Повече хора научават за съществуването на сайта Ви, запознават се с продукти, цени, условия и препоръчват. А рекламата от “уста на уста” е доказано най-печеливша.
 4. Оптимизация по местоположение (Local optimization). Ако направите едно търсене от София в google за “гръцки преводач” ще видите едни резултати, докато от Варна, или Пловдив ще видите други. Търсачката оценява, подрежда и сервира на хората в различни градове най-подходящите резултати с цел максимално удовлетворение от търсенето. Така потребителите са доволни че за конкретния град откриват бързо и точно точно това което търсят.

Защо ние предлагаме цялостна SEO оптимизация за търсачки с абонаментен месечен план?

С изработката на един сайт се поставя началото на работата. Тя ще продължава докато сайта съществува. Постепенно, но постоянно трябва да се работи по сайта със добавяне на полезно съдържание, със подобряване на потребителското изживяване, със подобрение на on-page и off-page оптимизацията на сайта за да може той да се позиционира за повече ключови фрази и думи които привличат посетители от органичните резултати на търсачките. SEO специалистите от екипа + копирайтърите ще работят неуморно за подобряването на стотици параметри по сайта за да може той да генерира повече приходи за бизнеса. Затова тази работа е нескончаема и скъпо струваща и се предлага на абонаментна база. Първите резултати идват обикновено след втория месец но по-добрите ще се появят след първата година когато сайта е натрупал авторитет, съдържание и линкове и е сред лидерите в нишата си.

Всеки нов сайт преминава през 2 етапа преди да се изготви индивидуална ценова оферта:

 • Технически одит на сайта в който се анализира моментното му състояние, определят се силните и слабите му страни и се изготвят препоръки за последваща работа.
 • Одит на външни линкове със професионални инструменти които показват наличната линк маса а от там и изготвяне на печеливша стратегия която ще я подобри.

Екипът ни предпочита да работи с Key Performance Indicators (KPIs) които са ключови показатели за напредъка към планирания резултат. По този начин подсигуряваме фокуса си върху онези подобрения които са наистина важни за достигане на целта. Без да има измерими показатели, стратегия и план за развитие и етапи в които всяко нещо трябва да се случи, лесно ще се загуби правилната посока и колкото и усилия и средства да бъдат разходени, крайния резултат ще е не задоволяващ.

Колко струва една СЕО оптимизация на сайт?

Цената е първото нещо което пита всеки клиент дошъл в офиса за да търси оптимизация на неговия сайт. И тя може да се определи след детайлен анализ на всички горепосочени параметри. Успехът за SEO услуги зависи от четири неща:

 1. Ниша
 2. Конкуренти
 3. Вашите цели
 4. Бюджетът който сте отделили за харчене

Ако трябва да определя цена с една дума бих казал “Скъпо” защото работиш една година, всеки ден, подобрявайки стотици направления по даден сайт за да можеш да го докараш на това ниво на което да привлича и продава на клиенти. Ние ще определим цената на която сме съгласни да работим по сайта Ви след задълбочен анализ и с конкретен план за действие, разграфен по етапи в които е описано какво трябва да се случи и колко ще струва.

Не работим на всяка цена, но работим с всякакъв бюджет

Стига собственика на сайта да ни е убедил че си струва начинанието. Има ниши в които отказваме да работим с клиенти, има клиенти на които отказваме работа заради лоша история или забавяния на плащания. Не търсим бързи резултати или наказания. Не работим на всяка цена. Избираме внимателно клиентите си и битките които ще водим за да се гордеем с резултатите. Стремим да обучаваме клиентите си и да работим дългосрочно с такива с които имаме взаимно доверие (win-win & long-term).

След 20 години в бизнеса имаме лукса да си позволим да работим с клиенти с които работата е удоволствие. За нас, SEO оптимизацията е предизвикателство  да учим как работят алгоритмите на Google, и как се оформя SERP-а, за да имаме възможността да повлияем и да позиционираме сайтовете по които работим от години на челни места.

Стремим се да работим по SERM (search engine reputation management) изграждайки Вашият бранд в Интернет и поддържайки го с години.

Собственик сте на бизнес сайт който продава стоки или услуги в Интернет и искате да увеличите трафика?

В BLOG7 ще откриете много полезна информация и съвети които ще Ви помогнат. Приятно четене на на блога:

seo оптимизация на сайтове

Клиентите ни често ни задават следните въпроси?

 1. Колко струва професионалното SEO?
 2. След колко време ще се класира сайта на първа страница в Google?
 3. Кога ще почне да се увеличава органичния трафик?
 4. Трябва ли да правим и PPC?
 5. Когато постигнем целта трябва ли да продължим със SEO-то?
 6. Може ли да гарантирате резултати?
 7. Може ли да ме класирате в моя град?

На които нашият екип отговаря честно и откровено за да е наясно клиента преди да подпише договор какви са етапите през които трябва да преминем заедно за да стигнем целта. А целта е клиента да е удовлетворен от нашата работа, да я разбира и да вижда реален напредък. Само тогава той ще е убеден да продължи да инвестира и да извлича максимални ползи за бизнеса си.

Готови ли сте да работите с нас?

Поискайте оферта