SEO консултации

Какво означава SEO консултация?

SEO консултантските услуги които предлагам се базират на дългогодишния ми опит в оптимизациите за търсачки в Google (Onsite & Offsite) и са предназначени за уебсайтове които искат да се отличават пред конкурентите си и подобрявайки класирането си по ключови думи в органичните резултати на търсачката.

seo konsultatsii

Какво включва 1 SEO консултация?

 1. Технически анализ на сайта (On-site SEO).
 2. Семантичен анализ на съдържанието и ключови думи.
 3. Подробен анализ на входящите линкове (Off-page SEO).
 4. Проучване на първите 10 конкурента в търсачката

Целта на първите 3 анализа е да открият и докажат слабите и силни страни на Вашия сайт, какво е правено досега по кода и съдържанието на сайта както и по изграждането на връзки (линк билдинг услуги). Анализа на конкурентните сайтове които се позиционират на първа страница в google, обикновенно преди Вашия, цели да открие какво те правят по-добре и да даде отговори какво трябва да направите Вие за да ги изместите.

След пълния анализ на всички параметри ще мога да Ви предоставя писмена оферта за подобряване на класирането на Вашия сайт със срокове и цени.

Кога са необходими SEO консултациите за сайта и защо?

Обикновено получавам запитвания по email или телефон от собственици на сайтове (онлайн магазини) които имат вече изграден такъв, но не са доволни от класирането му в google SERP,  имат малък трафик или искат да увеличат приходите от сайта. Нека тук уточня нещата които считам за правилни.

Един детайлен анализ на сайта в рамките на една седмица ще покаже неговите силни и слаби страни, ще докаже какъв link building е правен досега и ще определи качеството и полезността на съдържанието. За да можем да определим моментното състояние на един сайт и да предложим решения които работят конкретно за него трябва да отделим необходимото му време за разбор и проверка. При всеки сайт може да се поиска експертно мнение от SEO професионалист който да предложи промени като обикновено консултации се търсят при:

 1. Нов сайт (преди стартирането на проекта).
 2. При липса на резултати (работите със някоя SEO агенция, но не сте доволни от постигнатите резултати, или искате второ мнение относно работата им).
 3. При осезаем спад на органичния трафик на сайта.
 4. При ръчно или алгоритмично наказание на сайта от google.
 5. При търсене на копирайтър който да пише семантично съдържание за web. – копирайтинг услуги

Какво питат най-често клиентите?

 1. Защо трафика към сайта е нисък?
 2. Кои ключови думи могат да привлекат повече посетители?
 3. От колко линкове се нуждае моя сайт за да се класира на челни места?
 4. Как да подобря структурата на сайта за да е по-бърз, по-красив и по-добър за клиентите?
 5. Как може да ползваме социалните мрежи (facebook, twitter, instagram, youtube) за популяризиране на стоки и услуги?

Изграждането на правилната SEO стратегия и ползването на всички канали за дистрибуция на съдържание ще ни помогнат да изградим заедно Вашият успешен бранд в Интернет.

Локално SEO – Колко е важно и защо

Google My Business и Google Maps са прекрасни инструменти за локализиране на Вашия бизнес в които можете да добавите име, адрес, телефон и линк към сайта Ви и да съберете полезни отзиви от клиенти ползвали Вашите стоки и услуги. Ако имате в даден град физически магазин това са 2 прекрасни инструмента които могат да са от полза както на Вашия бизнес, така и на потенциалните Ви клиенти.

Колко струва моето време?

Цената на час за еднократна SEO консултация струва 90 лв с ДДС, извършва се дистанционно чрез видео връзка и споделен екран, като се презентира на клиента състоянието на сайта и се отговаря на неговите въпроси.

Цената на абонаментни консултации (над 5 часа) е 75 лв с ДДС и е предназначена за лоялни клиенти. Ако се нуждаете от моите SEO услуги за Вашия сайт потърсете ме на тел: 0882.94.14.24 или на email:[email protected]