Бизнесмен пита google как сайта му да се класира на първа страница?

– Ало, Гугъл ли е?

– Да, Иване, здравей! Знам че се обаждаш от кафето на ул. Мусала 11 във Варна, защото си казал на жена си че ще посрещаш важен клиент в офиса който е на ул. Т. Икономов 4, но си прескочил за едно бързо при любовницата. Но това са подробности, просто знам много неща за теб. Нека минем към същественото. Какво те безпокои?

– Хм, виж сега, Гугъле, нИдей бърка там къдет не ти е работата, нека караме по същество. Купих си нов домейн и качих на него един електронен магазин за дрехи за сочни жени XXL размери. Демек “Макси мода”. Пуснах го за гръцкия пазар, понеже знам че гъркините са сочни и пищни амфори. Но като търся по моята дейност, – “Дамски дрехи големи размери” – сайта го няма. Къде да го търся? Отчаян към. Каква стана тя? Как ще ме намират клиентитИ? Няма посетители, няма работа. И ко праим? 🙁

– Момент, Иване, ще проверим. Всички линии са заети но ти не затваряй, слушай музичката и споко, не таксуваме като при импулсните. При нас е по-евтино. Мда, ето. Сайта е млад, което значи че има потенциал за развитие. Линкове малко, ще трябва да си намериш SEO оптимизатор да добавя линкове от релевантни домейни за да качиш авторитет. Хубав пазар си избрал. Гърция не е това което беше, но времената се менят не може само на кофти управници да попада, народа е мъдър и ще направи правилния избор. Казваш че искаш да продаваш рокли XXL размери, нали така?

– Да.

– И те интересува Атина, Гърция?

– Да.

– Опа, имаме проблем. Сайта ти е нов, за тези ключови думи ще трябва да се конкурираш със стари утвърдени домейни които градят историята си от десетилетие. Имат връзки на местна почва, линкове от организации, партии, държавни структури. Братчед, твоята няма да е лесна. Трябва да се потрудиш доста за да Ме убедиш че сайта Ти заслужава да го покажа в резултатите Ми. Линк билдинга се е променил вече и не е като едно време. Сега ти трябват десетократни усилия и сериозен бюджет ежемесечно за изграждане на връзки които ще бутат напред сайта ти.

– Добре, де … какво да направя?!?

– Обогати сайта, направи го бърз и мобилен, добави блог секция, покажи твоите уникални продукти, покажи коментари от клиенти купили твои стоки и останали доволни, които да те препоръчват, сложи голям снимков материал в сайта. Покажи сертификати. Покажи реален адрес в Атина, със стационарен телефон и гръцко АФМ. Добави сайта в Google my business със много снимки от физическия магазин и стотина ревюта от доволни клиенти. Но да са от реални клиенти които истински са ползвали услугите или са купили стоката ти и са доволни. Не се пробвай да лъжеш и ако мине. Няма да мине.

seo optimizacia

– Чакай, Гугъле, това ще отнеме време може би година, или повече!!! Ще трябва бюджет, фирма за SEO оптимизация, копирайтири, програмисти, дизайнъри…

– Да, вероятно, но това е начина да ме убедиш, че точно твоя сайт е по-добър от конкуренцията и заслужава да се класира в топ 3. Едно време SEO-тата пълнеха линкове на килограм и ме лъжеха много, аз им вярвах, както гърците повярваха на Ципрас, но някъде прочетох че “Проверката е висша форма на доверието” и инвестирах милиарди долари в изкуствен интелект и кадри за да се преборя с лаптопаджиите които чрез SEO манипулации прецакваха Моите резултати. Нали знаеш че никой не обича да го прецакват? Та сега аз диктувам правилата и сеоджиите слушкат. Ако искаш да слушаш моите евангелисти какво говорят чети тук иначе ще трябва да наемеш чужди знания и опит и да се довериш на тях.

– Значи, пич, сега нещата са се променили и ми трябва бюджет, викаш? Иначе не става?

– А, защо да не става? Става с реклама в AdWords! Ето ти и промокод, харчиш 120 евро за реклама при мене и аз добавям още 120 евро. Така имаш по-голям бюджет и ще достигнеш до повече потребители, в Моята търсачка.

– Е, да но какво ще стане като спра да рекламирам при тебе?

– Сайта ти ще изчезне на секундата от платените резултати. В органичните и преди те нямаше, какво се притесняваш сега?

– Нямаше ме защото, всичко по-горе, но пак клиентите няма да ме намират. А аз всеки месец губя пари.

– Виж сега драги Иване, няма как да ти препоръчам читава SEO фирма която работи по моите стандарти, спазва добрите практики и не прави зулуми. Искам дебело тук да подчертая че тази игра я създадох АЗ. Аз съм царя-Слънце, и правя абсолютно каквото ме кефи в моята империя. Подреждам класациите на органичните резултати в търсачката ми по МОЕ усмотрение. На който не му харесва вратата е отворена и кучетата вързани. Щом ползваш МОЯ продукт, ще се съобразяваш с моите правила. Така че моя съвет е плати за рекламна кампания в AdWords, мога да ти препоръчам тази фирма ideabg.com, за която знам че си вършат качествено работата.

– А за SEO?

– Иване, все още човешкия интелект е над машинния. Винаги е имало и ще има кадърни хора които знаят как да направят нещата да се случат. Ако ги намериш, дръж ги близо до себе си, те са безценни и пътувайте заедно по моя път…..напиши в търсачката “SEO προώθηση ιστοσελίδων“, така е на гръцки и …. мисли.

  • Ще ти трябват и преводи на гръцки език, препоръчвам ти този младеж, сайта на когото стои от 5 години на първо място. Замисли се защо.

 

Статията е вдъхновена от статията на Борислав Арапчев тук.