HTTP Error: “Domain Name Not Found”

Регистрирах си нов домейн, след което му създадах сайт и всичко точно. Добавих си го аз в Google Webmaster Tools но забелзах че събмитва линковете от сайтмапа но не индексира нито един. След това забелязах че на HTTP Error: пише “Domain Name Not Found”. Е как по дявалите Not Found? Като аз си влизам в сайта свободно, пиша, чета и т.н.

След доста ровене в G разбрах че проблема идва от DNS сървърите. Има забавяне или въобще не отговярят на Google Bot-а. При което смених хостинга заедно с DNS и очаквам да видя дали ще има промени и Google ще започне да индексира сайта.

Така че ако при нов сайт все още не индексиран от Google и в WebMaster Tools ви пише Domain name not found на HTTP Error не се мъчете да правите каквито и да е действия, просто сменете DNS-ите.

The following two tabs change content below.
Avatar Пано Кондоянис
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на български както и problogger.gr на гръцки. Можете да ме намерите в: Facebook, или на email.

Leave a Reply

Your email address will not be published.