Услуги-Уеб дизайн

Изработка на сайт и SEO оптимизация

Може би се чудите защо точно на мен да възложите поръчка за изработка на Вашия уеб сайт? Какво ме прави по-различен от другите, които предлагат подобни услуги? Какво иска да намери всеки собственик на бизнес когато търси в Google за “SEO оптимизация”, “SEO услуги”, “оптимизация на сайтове”, “SEO одит на сайт”? Търси да намери фирма на която да възложи цялостното оптимизиране на сайта си и подобрението на видимостта му в Интернет. Иска хората лесно да откриват сайта му, да се увеличава посещаемостта и да се увеличават продажбите. Всеки SEO експерт който се занимава от време със оптимизирането на сайтове в Интернет ще постигне успех със всичко гореописано без последното условие. Увеличението на продажбите е ангажимент и задължение на собственика на бизнеса. Работата на оптимизатора е да подобри откриваемостта на даден сайт в мрежата, да увеличи ключовите думи за които сайта се класира и от там да се увеличи потока на потенциалните клиенти. Но до там, SEO експерта не е търговски представител който да продава стоките на e-shop-а по който работи.

seo uslugi pano kontogiannis

Уеб сайта който ще направя за Вас, ще бъде Вашето лице и Вашият дом в безкрайното Интернет пространство. Той трябва да съчетава функционалност, бързина, красота, но най вече да Ви носи приходи. Преди да направете запитване за ангажимент прочетете тази статия “За какво ти е сайт“.

Трябва ли да е красив един сайт?

Един сайт колкото и красив и модерен да е когато е направен за бизнес, ако той не носи приходи, значи няма полза от него. Сайта трябва да промотира бизнеса Ви, да привлича нови посетители и да ги превръща в нови клиенти, да “продава” на стари клиенти и да носи печалба. Управлявайте сайта си по същият начин по-който управлявате фирмата си.

Моята работа не свършва в момента в който Ви давам готовия сайт и Ви показвам как се работи с него. Повечето дизайнери приключват точно там. Тук започва съществената работа. Клиента трябва да се запознае със цялата работа която не спира никога при оптимизацията на един сайт. И да е наясно че без подходящ бюджет, който постоянно ще трябва да налива в сайта, нещата няма как да се случат. Оптимизацията за търсачки е процес с начало, но без край. Работи се постоянно извън сайта за подобрение на видимостта му в Google.

2. Оптимизация за търсачки – SEO (search engine optimization)

Каква е работата на SEO оптимизатора?

Оптимизация за търсачки означава по такъв начин да бъде написан HTML-кода, в даден уеб сайт че той да излиза на челни позиции при резултатите в търсачките. А когато говорим за търсачки в България, търсачката на Google.bg е монополист с над 90% от пазара, така че всички оптимизират за първите 10 резултата в гугъл.

Какво прави една търсачка? При зададена дума или фраза, тя търси в Интернет пространството релевантна информация и подрежда сайтовете в зависимост дали предоставят необходима, качествена и уникална информация.

Тук се намесва SEO оптимизатора който с външни или вътрешни фактори като:

Анализиране на уебсайта.
Оптимизиране на “мета таговете” и “ключовите думи”
Написване на уникално съдържание на сайта
Намиране на информация за сайтове конкуренти и статистика за ключовите думи или фрази.
“Ръчна” регистрация във основните каталози и директории, български и гръцки.
Размяна на връзки “links” със сходно съдържание с нашето.

се опитва да извади сайта Ви в челната 10-ка за дадена дума или фраза в гугъл. Статистиката сочи че потребителите търсят в максимум първите 3 страници за въпроса си ако не го намерят сменят ключовата дума. Така че ако Вашият сайт НЕ присъства в първите 30 резултата вероятността да бъде забелязан и да носи приходи става много малка.

Оптимизирането на един сайт прилича на маратон. Всеки ден се работи по малко върху него и ако вчерашните резултатите са били задоволителни, днес може нещата да са различни. Не оптимизирам само аз, оптимизира и конкуренцията.

Размера на бюджета е много важна величина.

Както във футбола. Всички играят футбол но титлите ги взимат Испанците 😉

Преводи от/на Гръцки език

Освен с изработка и SEO оптимизация на сайтове се занимавам и с професионални преводи от/на гръцки език. Повече инфомация ще намерите в сайта: https://prevodi.elpak.net.

Водил съм и курсове по гръцки език по Интернет, за абсолютно начинаещи и напреднали които искат да научат да говорят, пишат и четат на Гръцки език.

Превод и легализация на официални документи, художествена и специализирана литература, превод и администриране на уеб сайт.

One thought on “Услуги-Уеб дизайн

Comments are closed.