4 иновативни бизнес идеи

4 иновативни бизнес идеи, които промениха всичко.

Това са идеи, които задават нов стандарт. Те просто преобърнаха представите ни, предлагайки нещо невиждано досега. Реализацията на всяка една от тях е започната от някой като теб. Както казва Найвийн Джейн: „Всеки един от нас вижда пролема, много малко виждат решението му, а само предприемачите правят нещо по въпроса.“ Как тези иновации еволюираха от добри бизнес идеи в реални и значими неща? Продължавайте да четете.
бизнес идеи
Бизнес идеи

Идеята: Онлайн технология за картографиране.

Какво се получи от нея: GoogleMapsи MapQuest.
Появата на „посоки по заявка“ не само увеличи продажбите на GPSустройства и приложения, но и подобри ефективността на кучетата водачи и като цяло даде надежда на незрящите. Тази технология дава на слепите хора много нови възможности, които в миналото са били само мечти. Сега те могат да отидат от точка А до точка Bсами, без да се налага постоянно да бъдат упътвани.
Идеята: Узаконена музика за сваляне от интернет.
Какво се получи от нея: iTunes.
На потребителите бяха необходими години докато започнат регулярно да практикуват закупуването на дигитална музика. По този начин те подкрепят любимите си изпълнители, като едновременно с това се борят срещу пиратството. Услугата се оказа наистина революционна, защото драстично намали плагиатството, предоставяйки на потреителите качествена музика на достъпни цени.
Урокът: „Възможно най-добрият урок за предприемачите е да изберат бизнес идеи, в които вярват толкова силно, че да могат да видят развитието им за период от няколко месеца.“ – Скот Беркун.
Идеята: Социална мрежа.
Какво се получи: Facebook.
Онлайн споделянето започна от първите чат руумове като GeoCitiesи Friendster. Фейсук се наложи благодарение на лесния си за използване интерфейс и множеството си възможности, които са наистина интересни за потребителите. Темповете, с които се разви този уебсайт са наистина колосални. Той
се превърна в нещо като „онлайн империя“
, която тепърва ще навлиза и в други сфери – в мрежата, но и офлайн.
Урокът: „Да си първи вече не е най-същественото предимство. Тези които имат най-силно желание и работят здравоте ще са първите, които наистина ще успеят. Другите са просто откриватели.“ – Мат Кроу.
Идеята: VOiP.
Какво се получи: Skypeи всички останали.
Тази технология дава възможност да водите разговори с хора намиращи се в другия край на света, само при едно условие – да имате задоволително добра интернет връзка. Услугата се използва от много широк кръг хора: от родители разговарящи с детето си, което е в чужбина, до бизнесмени, които провеждат конференции онлайн. А благодарение на видеоразговорите може наистина да водите разговор, максимално доближаващ се до реалността.
Както забелязахте, не е достатъчно само да имате гениални бизнес идеи. Да, наличието им е едно страхотно начало, но всъщност най-същественото тепърва предстои. А именно тяхното развитие – за този процес се изисква съвкупност от различни качества, които не всеки човек притежава. Именно за това се обособява съществуването на въпросните „предприемачи.“
Този guest post е написан от: Георги Василев който се занимава с онлайн предприемачество като хоби от година и половина, но по-сериозните му „SEOнабези“ са от около 3-4 месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *