Off page SEO

Как се прави off-site SEO?

Всеки сайт има нужда от оптимизация и от нови качествени линкове които да му помагат да постига целите си. Като основна цел е задържането му на първите 3 позиции за ключовете думи които го интересуват. Няма ли го сайта там, все едно че го няма никъде. Посещенията са малко, кликовете на рекламите също, продажби няма, и скръбта е пълна. Какво трябва да се промени в сайта за да може той да стане магнит за посетители, рекламодатели и да носи приходи на собственика си?

Как да класирам сайт в google?

seo content
Начините да се постигнат тези резултати са два:

1) Оптимизирайки самия сайт и съдържанието му, правилната му структура спазвайки правилата на гугъл, уникални title, meta keywords и meta description, и следенето в GWT и analytics за движението му във времето.

2) Оптимизация извън Вашият сайт която му помага да се задържи в резултатите.

Популяризация на сайт

Обикновено когато поискате от някой специалист да направи външна оптимизация, той първото нещо което ще направи е да купи линкове от борси които продават. Тези линкове струват различно от 0,50 стотинки до над 20 лева за бройка, и то за един месец. Цената зависи от къде идва този линк и какви SEO параметри има дадения сайт. Оптимизатора преценява колко да задели от бюджета си, за закупуването на линковете, както и от къде да купи. Една от най-популярните линкови борси е руската Sape. Естествено има и много други, като цените са различни. След около месец-два се показват и резултатите, като има както позитивни така и отрицателни. На въпроса на клиента защо, оптимизатора, ако е професионалист, отговаря кратко, точно и ясно какви са причините, а ако е аматьор почва да търси извинения и нападки към клиента или търсачката.

Това са ясните индикации че сте наели грешния човек.

Следва прекъсване на оптимизацията и връщане на парите, без влагане на чувства, които само ще нажежат безполезно атмосферата. Никакви подписани договори, или сео тулове няма да помогнат, тъй като понякога има и такива резултати. Въпроса е да си честен спрямо клиента си и да обясниш и на двамата защо се получи така, връщайки задължително взетата сума. Така правят професионалистите.

Това са някои от другите способи на оптимизатора: Обмяна на линкове, регистрация по директории, блог и форум коментари, публикуване на статии в други блогове, създаване на сателити и огледални сайтове и т.н.

Смея да твърдя че линковете продължават да са царя в оптимизирането на сайтове, като царицата е качественото съдържание, и тази тенденция ще продължи и следващата година. Съотношението 50,000 линка от 500 различни но релевантни сайта водещи към нашия, мисля че е достатъчно за да задържи желаните позиции. Формулата на успеха на популяризацията на сайт е постоянното набавяне на качествени и релевантни линкове, писането на качествени статии, споделянето в социалните мрежи и спазване на правилата на гугъл относно оптимизирането. Така ще се избягват наказания и спад на сайта в резултатите и приходите му както и посещенията ще се увеличават.

Доволния клиент ще докара и други, а недоволния ще затвори няколко врати на пишман оптимизатора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *