5 често допускани грешки

Грешки при създаването на един сайт

Реших да напиша една статия за 5-те най-допускани грешки от младите уебмастъри при пускането на един сайт.

1.Избиране на лош хостинг и домейн.
Това е една от най-често допусканите грешки. Ако не се отпуснем малко повече за по хубав хостинг ще е малко трудно сайта да просперира. Ако страницата се отваря бавно потребителя ще затвори и повече няма да се върне в този сайт. Също така е избирането на домейн име за сайта влияе особено. Ако е някои домейн които съдържа тирета и т.н са по трудно запомнящи се. Гледайте да купувате dot.com домейни, защото обикновения потребител е запомнил сайтовете да завършват на точка.ком, домейни от рода на dot.info dot.biz и т.н са малко странни за един от скоро занимаващ се потребител с Интернет.

2.Поставянето на реклами
Това е също доста често допускаща грешка. Всеки уеб мастър прави свои сайт с идеята да си докарва някакви доходи от него (поне в повечето случаи). Всеки сайт пълен с реклами особено ако банерите са не добре изглеждащи дразнят един потребител. Поставянето на реклами става с течение на времето след половин година или една година можете да контролирате рекламните си носители.

3.Тематиката на сайта
Ако тематиката на сайта е главно музика е малко тъпо да се поставят и филми,игри и всякакви други излишни неща извън тематиката на сайта. Потребителят е влязъл с идеята да търси,слуша,тегли музика.Ако имаше нужда от филми щеше да иде в сайт за филми.

4.Отношението към потребителите
Много често екипът поддържащ сайта не се отнася добре с потребителите. Не се отнасят с необходимото уважение. Ако един потребител не остане с необходимото впечатление от сайта и неговите поддръжници той повече няма да се върне.

5.Дизайна на сайта
Естествено че дизайна на сайта играе ключова роля при създаването на един нов сайт. Ако в сайта са използвани всичките цветове на дъгата … придържайте се към цветовете които са приятни за около не използвайте много цветове.

Стремете се към проста изработка само с необходимите неща

Ако сте решили да навлезете в бизнеса с уеб сайтове стремете се да не допускате горе посочените грешки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *