5-те най-полулярни регистратори

Namecheap.com - Cheap domain name registration, renewal and transfers - Free SSL Certificates - Web HostingДа си избереш име за твоя сайт може да звучи лесно, но това име ще следва сайта през цялото време на съществуването му, така че по-добре мисли преди да направиш избора си. Естествено после можеш да си купиш друго име и да пренасочиш старото но всичко свързано с оптимизацията за търсачките е добре да се планира предварително.

В списъка който следва съм избрал 5 от най-популярните регистратори в света, по моя преценка.

1) Namecheap

Имам няколко купени домейна от тях и мога да кажа от личен опит че услугите им са на ниво. Компанията е Американска и е основана през 2000 година. Днес  имат 500,000 клиента и управляват над 2 милиона домейна.
” Просто, честно, откровено и приятелски”  са 4 думи които са избрали Namecheap за да бъдат тяхното мото.

На сайта им ще намерите и Пазар на домейни откъдето може да си купите желания домейн. Цените тръгват от ниско но могат да стигнат няколко хиляди долара за “добри имена”. Съпорта им е на ниво, което е много важно.

2) 1&1

Много голяма компания която тръгва от Германия и сега има над 10 милиона клиенти и над 11 милиона продадени домейна. Със собствени офиси в 10 страни 1&1 е един от големите играчи на пазара.

Какво ги различава?
1) Нямат скрити условия, в зависимост от плана който ще изберете за хостинг на сайта Ви може да получите до 5 безплатни домейна, които остават ваши докато хоствате там сайта си, 90 дена money back guarantee-no questions asked, и много други изненади.

3) Dynadot

Dynadot е също Американска компания от 2002 г на пазара, със много силни позиции. Както и другите се стреми да предостави качествени услуги на нормални цени. Сайта им е напълно автоматизиран, което им позволява да предлагат едни от най-добрите цени на пазара.Съпорта им е на ниво, отговарят бързо и разглеждат индивидуално всяко запитване.

4) Go Daddy

Няма как да не присъства  godaddy в класацията ни. Може би най-голямата компания в бранша с 51 милиона домейна в управление. 3460 служители и 500 in-house developers работят за “татенцето. Локации в Arizona, Iowa, Colorado, Washington D.C., Singapore и The Netherlands покриват целия свят 😉 За godaddy можем да говорим много но нека оставим фактите да говорят сами.

5) Gandi no bullshit

На последно място искам да добавя Gandi, една Френска компания с офиси в Париж, Балтимор и Ванкувър. Французите са на пазара от 1999г. и управляват в портфолиото си над 1 милион домейна.

Клиента винаги ще е този който ще направи своя избор и ще реши от къде ще купи името на сайта стига да има необходимата информация за да направи своя избор.

The following two tabs change content below.
Avatar Пано Кондоянис
Професионална изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за подобряване на видимостта на brand в google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.