5-те най-полулярни регистратори

Namecheap.com - Cheap domain name registration, renewal and transfers - Free SSL Certificates - Web HostingДа си избереш име за твоя сайт може да звучи лесно, но това име ще следва сайта през цялото време на съществуването му, така че по-добре мисли преди да направиш избора си. Естествено после можеш да си купиш друго име и да пренасочиш старото но всичко свързано с оптимизацията за търсачките е добре да се планира предварително.

В списъка който следва съм избрал 5 от най-популярните регистратори в света, по моя преценка.

1) Namecheap

Имам няколко купени домейна от тях и мога да кажа от личен опит че услугите им са на ниво. Компанията е Американска и е основана през 2000 година. Днес  имат 500,000 клиента и управляват над 2 милиона домейна.
” Просто, честно, откровено и приятелски”  са 4 думи които са избрали Namecheap за да бъдат тяхното мото.

На сайта им ще намерите и Пазар на домейни откъдето може да си купите желания домейн. Цените тръгват от ниско но могат да стигнат няколко хиляди долара за “добри имена”. Съпорта им е на ниво, което е много важно.

2) 1&1

Много голяма компания която тръгва от Германия и сега има над 10 милиона клиенти и над 11 милиона продадени домейна. Със собствени офиси в 10 страни 1&1 е един от големите играчи на пазара.

Какво ги различава?
1) Нямат скрити условия, в зависимост от плана който ще изберете за хостинг на сайта Ви може да получите до 5 безплатни домейна, които остават ваши докато хоствате там сайта си, 90 дена money back guarantee-no questions asked, и много други изненади.

3) Dynadot

Dynadot е също Американска компания от 2002 г на пазара, със много силни позиции. Както и другите се стреми да предостави качествени услуги на нормални цени. Сайта им е напълно автоматизиран, което им позволява да предлагат едни от най-добрите цени на пазара.Съпорта им е на ниво, отговарят бързо и разглеждат индивидуално всяко запитване.

4) Go Daddy

Няма как да не присъства  godaddy в класацията ни. Може би най-голямата компания в бранша с 51 милиона домейна в управление. 3460 служители и 500 in-house developers работят за “татенцето. Локации в Arizona, Iowa, Colorado, Washington D.C., Singapore и The Netherlands покриват целия свят 😉 За godaddy можем да говорим много но нека оставим фактите да говорят сами.

5) Gandi no bullshit

На последно място искам да добавя Gandi, една Френска компания с офиси в Париж, Балтимор и Ванкувър. Французите са на пазара от 1999г. и управляват в портфолиото си над 1 милион домейна.

Клиента винаги ще е този който ще направи своя избор и ще реши от къде ще купи името на сайта стига да има необходимата информация за да направи своя избор.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *