WordPress plugin for autoblog

Какво е autoblogging?

Autoblog е създаването на блог който носи пасивни приходи от реклами, но без ние да пишем статии. От там и думата автоблогинг. Има много плъгини които могат да прихващат rss фидовете на други блогове и да публикуват съдържанието на нашия автоблог.

Защо правим автоблогове? 

Защото с помощта на определени плъгини на нашия блог се публикуват статии от други блогове и ние не се занимаваме да измисляме нови статии.

Нека видим кои са най-добрите:

1) RSS Poster
2) Multipress Autoblogging Lite
3) RSS stream
4) WP social blogroll
5) GD star rating
6) WFReview
7) WP review engine
8) WP tweet bomb
9) Autoblog samurai

И на края може би най-добрия плъгин WP-Robot.

Автоматично поства предимно англоезични постове които ги дърпа от много и различни авторитетни сайтове. Има функция rewrite и translate което значи че пренаписва, или по добре размества текста за да изглежда по уникален както и че превежда, с помощта на гугъл преводача, от и на почти всички езици. Превода е машинен но горе долу става за да разбереш за какво иде реч.
WP Robot казва че използването на плъгина ще ти донесе пари, ще ти спести време и ще увеличи трафика към автоблога на който е инсталиран. И наистина го прави.
За 169$ само 😉
Е с малко ровене в нета, може да намериш нулиран плъгин който въпреки орязаните си функции да ти свърши работа.

Autoblogging не е това което си мислиш, че го инсталираш и тичаш до банката за да вземеш парите. ;-). Ако беше така всички щяха да са милионери и никой нямаше да работи, но в някои случаи помага. Естествено че съдържанието ти е 2 качество, но големия обем може да донесе трафик, а трафика монетизация, стига да знаеш как.

По-добре направи един нормален блог. Пиши уникално съдържание и не мисли че правейки автоблогове просто парите ще потекат. Но е добре да пробваш да създадеш един такъв автоблог за да видиш как се случват нещата и да научиш нещо ново.

 

2 thoughts on “WordPress plugin for autoblog

  1. I believe that autoblogs is dead, and useless, so make real live blogs and focused in unique content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *