7 основни SEO правила които трябва да следваш

SEO правила които вършат работа

За да може един блог, да излезе на първа страница в резултатите на търсачките са нужни 3 неща:

  1. Качествено съдържание
  2. Силни входящи линкове
  3. SEO правила за манипулиране на търсачките.

Съдържанието го пишеш ти така че да бъде полезно или значимо, а силните линкове ги набавяш като свършиш някаква работа за друг които ги има. ;-). Примерно превод на някой плъгин, от английски на български и осигуряваш линк от PR6 и нагоре, или guest blogging за авторитетни блогове, в сферата си.

Ето и 7 SEO правила които ако ги следваш няма да сбъркаш:

1. Включи основната ключова дума в заглавието на поста (title).
2. Включи основната ключова дума в първия и последния параграф на поста.
3. Употребявай основната ключова дума поне 1 път в всеки 100-130 думи текст.
4. Сложи поне 2 подзаглавия във всяка статия.
5. Сложи 1 anchor text link с основната ключова дума.
6. Сложи nofollow tag за изходящите ти линкове.
7. Сложи 1 снимка във всяка статия, с подходящ alt text.

Пример за SEO правила:

Основна ключова фраза: Изработка на гоблени.
Второстепенни ключови думи: производство на гоблен, произведение на гоблени, гоблените като работа, удоволствието от произвеждане на гоблени, ръкоделие на гоблени.
Описание: Изработката на гоблени не е лесна работа. Иска се знания по ръкоделие и плетиво, но удоволствието което ти доставя произведението на един гоблен е голямо и си заслужава труда.

Пробвай, експериментирай, играй и бъди последователен. Не разчитай само на това което намираш в мрежата като SEO правила, а изхождай и от личен опит. Нещо което не работи при друг, може да работи за теб в дадена ситуация. Но за да се натрупа опит се иска време, и метода проба-грешка. И желаното ще се получи.

5 thoughts on “7 основни SEO правила които трябва да следваш

  1. Ако имаш предвид H таговете за подзаглавията, то толкова спамиха с тях, че аз специално си мисля, че вече значението им клони към 0. То не бяха предефинирани гадости, то не беше z-index-и, то не беше чудо :)))

  2. Добре прави гугъл и чисти индекса си от некачествено съдържание но филтрите и ъпдейтите които прилага дават голям брак.

  3. Здравейте, трябва да се внимава защото линията между он пейдж и преоптимизация вече е много тънка. Трябва всичко да изглежда естествено и натурално. Ако общо взето и аз ползвам 3-4 % наситеност на ключовите думи. Наистина съм съгласен че трябва да има доза риск за да изградиш представа, кое работи и кое не. Това обаче в никой случай не трябва да става с важни сайтове. :)Благодаря за статията

  4. @Kipo Логично е с всяка измината година търсачката да става по интелигентна, но няма как да достигне човешкия интелект. 😉

  5. Не се знае ако Г поинвестират още малко в изкуствен интелект ще видим таз работа след 20-30 год :Д

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *