Далавера в супермаркет томи в Добрич

Днес научих един много як търговски трик който прилагат в супермаркет “Томи” в гр. Добрич и искам да го споделя с Вас, така че да не попаднете на същия номер.

Никулден е и реших да си купя риба, само че не шаран или Виетнамски пегасус ала замразена скумрия.

Гледам в магазина има промоция на рибата с голяма табела е написано “Скумрия 3/5 цена 3,85лв” и решавам да си купя. Рибата е пакетирана в опаковки от 3 бройки. Взимам 2 опаковки и отивам на касата. Момичето маркира рибите и останалите продукти, дава ми касовата бележка, плащам и си тръгвам.
Дотук всичко нормално. Само че този път не изхвърлих касовата бележка както правя обикновенно а я погледнах.

И там пише едната опаковка с 3 риби е на цена 3,85 лева, а другата опаковка също с 3 риби, която се намира в същата хладилна витрина, една до друга, е на цена 7,56.
Рибите са с еднаква големина и следва да са с еднаква цена, но уви не са. Ценита е двойна.

Производителя и на двете опаковки е един и същ “Океан Къмпани ООД”. Рибите са еднакви на големина но табелките на тях са различни. На промоционалните пише Скумрия 3/5 произход Китай, а на скъпите пише Скумрия 2/4 произход Ирландия.

Слагат се заедно в един и същ фризер, една до друга и като не обърнеш внимание на изписаната цена на всяка опаковка едните ги плащаш за скумрия а другите за куцомура хаха.

Не знам дали далаверата я прави “Океан Къмпани” тъй като моето мнение е че рибата е от един и същ произход, какъв Китай и каква Ирландия, хаха, или супермаркет “Томи” но измамата е факт.
Купуваш един път скумрия и плащаш за скумрия, а при втората опаковка купуваш скумрия но плащаш за куцомура. На двойна цена. Като пич. Легално.

Не ми се занимаваше с проверки и данъчни, тъй като нямам доверие в Българската система и подминах случая. Но пък после реших да споделя преживяното в блога си, белким друг път гледам внимателно етикетите 😉

Ей, кеф ти да пазаруваш в супермаркет Томи в Добрич. Особено по празниците.

Хайде честит Никулден

One thought on “Далавера в супермаркет томи в Добрич

  1. редовно не са сменени етикетите и като минеш през касата / аз поне се проверявам/ отказват и да сторнират, щеш нещеш вече си платил скъпата стока

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *