Google локално SEO

Какво е локално SEO за Google?

lokalno SEO

Local SEO е услуга, част от оптимизациите за търсачки, която помага на Вашия бизнес да бъде по-добре откриваем в резултатите по местоположение в органичните резултати на Google. Всеки бизнес, който има физически адрес в конкретен град, може да се възползва максимално от местното SEO.

Мога да го определя като един дълъг процес за подобряване на видимостта на сайта на местно ниво. Това е начинът на търсачката да показва най-релевантните на търсенето резултати с бизнеси най-близко до местоположението на клиента.

Трябва ли на бизнеса Ви локално SEO?

Всеки бизнес с магазин може да се възползва от локална оптимизация на сайта му. Ако сайта Ви се позиционира в топ 3 в търсачките вероятността да Ви посетят клиенти е огромна.

Примерно: Един софиянец търси на телефона си в търсачката, по ключова дума “мъжки обувки” и Вашия сайт който продава обувки за мъже се появи на първо място. Потребителя клика на първия резултат, влиза в сайта и купува Вашият продукт.

За местния бизнес е задължително присъствието на сайта му в Google My Business и Google maps. Търсачката сервира на потребителя съдържание базирано на геолокация, предлагайки му избор от най-близките обекти.

seo-strategii-lokalno-tarsene

Кои са предимствата на локалната SEO оптимизация?

 1. Увеличение на клиентския поток
 2. Увеличение на продажбите
 3. Разпознаваем бранд
 4. Изграждане на доверие
 5. Конкурентоспособност

Ако клиентите намират сайта Ви в google maps бизнесът Ви ще има голям клиентски поток, ще увеличи продажбите си и ще възвърне много бързо вложените пари в оптимизацията на сайта му. Брандът ще бъде разпознаваем изградил доверие на редовни клиенти които са доволни и го препоръчват на приятелите си. Конкуренцията ще е много назад и Вие ще бъдете щастлив собственик на бизнес, доверил се на професионалисти за SEO услуги.

Какво включва услуга ни по локална оптимизация на сайтове?

  • Създаване и управление на бизнес профил в Google My Business
  • Добавяне на бизнеса в Google Maps
  • Създаване на Facebook бизнес локална страница
  • Добавяне на ново съдържание (копирайтинг услуги) в GMB и Facebook. Писане на ангажиращи постове, снимки и коментари.

Цена на услугата локално търсене

Цената се определя от 3 неща:

 1. Ниша – конкуренция
 2. Една или повече локации (София, Пловдив, Варна…)
 3. Времето за което ще поддържаме FB страницата и обема на съдържанието

Защо да изберете нас за локално класиране на сайта Ви?

Специалистите на blog7 (агенция за онлайн маркетинг) имат 12+ годишен опит в оптимизацията на сайтове за търсачки като през годините сме работели по различни проекти прилагайки ефективни SEO стратегии в зависимост от конкретните нужди.

Ако искате Вашият бизнес да бъде една крачка пред конкурентите Ви поискайте една безплатна консултация сега.

2 thoughts on “Google локално SEO

 1. Колко струва услугата “локална оптимизация за търсачки”, какво включва и след колко време дава резултати? Имам онлайн магазин за парфюми и 4 физически магазини в София, Пловдив, Варна и Бургас?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *