Google разработва система за заплащане NFC

Според докладите, Google обмисля да приложи своя собствена система за микроразплащания и реклама, базирана на технологията Near Field Communications (NFC), която се разраства все повече при мобилните телефони.

Услугата ще стартира в края на тази година, в опит укрепване на съществуващата система за разплащане на Google, която се конкурира с господстващо положение на PayPal.

Google беше приела в миналото системата NFC като функция за хардуерни устройства но сега иска в новата операционна система, да създаде собствена платформа за плащане.През ноември, Ерик Шмид, изпълнителен директор на Google, говорейки на конференция за технологии, заяви, че NFC технологията ще замени разплащателните карти.

Най-новият смартфони на Google, Nexus S, поддържа някои от функциите NFC. Има SIM карти които подсържат технология NFC, така че услугата да може да работи и с по-стари устройства.

Според съобщение в Bloomberg Businessweek, Google е предоставил вече на търговците на дребно в САЩ, етикети на NFC, които могат да бъдат прочетени от телефони с NFC. От миналия месец, са изпратени стотици рекламни материали, в Орегон, област, където Google тества програмата си Hotpot.

SEO blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *