Кой цвят е подходящ за различните сайтове?

При избора на цвят можем да се доверим на професионални решения които да привличат и задържат посетители на сайта ни. Освен разни трикове, цветовете които са използвани в сайта ни също играят основна роля, за това дали ще се хареса.

Избора на цвят или комбинацията на 2-3 цвята понякога се налага от това какъв е сайта и какво искаме да покажем с него. Какви клиенти търсим, какво е посланието ни, искаме да продадем сигурност, доверие или разпродаваме продукти.

Нека видим кои цветове са подходящи за съответните сайтове.

Енергичен, жизнен, младежки, оптимистично настроен, обикновенно се използва когато искаме да грабнем вниманието на посетителя.

Агресивен, нападателен, използва се за да привлече вниманието и при call-to-action (да подтикне посетителя да извърши действие).

Червеният цвят е цвета на кръвта, на революцията, на енергията, на неотложната нужда. Използва се при разпродажби на залежали стоки (clearance sales).

Синия цвят създава усещане за сигурност, доверчивост и надежда. Ползват го банки и финансови среди за да покажат благополучие и солидност.

Здраве, богатство, благосъстояние, природа и социална ангажираност. Зеленото е силен цвят и може да се използва именно при сайтове за околната среда.

Мощен, силен, могъщ и лъскав. Луксозни стоки, скъпи коли, яхти, висша мода са индустрии които обожават черното. Black is power.

Романтичен, нежен и женствен цвят, розовият е подходящ за запознанства, за жени и момичета и модната индустрия.
Лилавото успокоява. Използва се при продукти и услуги против стареенето
Всеки дизайнер може да избере един цвят или няколко за да изпъкне предимствата на сайта който прави.

seo blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *