Приятелите ни в Facebook не са всички истински хора!

 Компанията Gartner прогнозира че до 5 години, 10% от “приятелите” ни във социалните мрежи като Facebook и Twitter ще бъдат “социални ботове“, тоест роботи с машинен интелект, а не релани личности.

Това означава, че когато контактуваме в Facebook или Twitter с приятели, които са онлайн, те не е задължително да са истински хора. Те ще са тъй наречените “социални ботове“, тоест софтуер с интелект който ще комуникира с нас.

Чрез тях компаниите ще използват софтуер комуникация за търговски цели.

Така че в Facebook, изчисляват, че когато един потребител има 500 приятели, около 50 ще функционират като инструмент за привличане на клиенти.

Ако се сбъдне тази прогноза ще си чатите с робот-приятел и всичко ценно като информация ще се събира някъде в Интернет и ще се анализира и използва за манипулирането Ви.

“Големия брат” те следи и знае много повече за теб от теб самия. 😉 .

Има много опити за систематично преминаване на “автопилот” в процеса на придобиване на “приятели”в социалните медии, което ще доведе до увеличаване на социалните ботове, които могат да се управляват на различни нива, и да комуникират с хората.

В следващите 5 години ни очаква интерактивна комуникация, със машинен интелект, но както и начинанието за автоматични преводи на Гугъл не работи на 100% така и тези ботове ще бъдат съпътстваща услуга.

SEO blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *