Ревю на fresh link finder

Какво е Fresh link finder?

Fresh Link Finder е един онлайн инструмент за показването на нови линкове в един сайт и е разработка на dejanseo.com.au , една от най-реномираните Австралийски компании за SEO, собственост на хърватина Дан Петрович, доста познато име в SEO средите.

Login flf

 

 

 

 

 

 

Това е един инструмент който открива новите линкове който се създават към сайта ти. Гугл в GWT не показва всички входящи линкове, така че уебмастърите търсят тулове които да им дадат по-ясна картина за линк профила на даден сайт. Най-добрите такива инструменти според мен са:

Със сигурност има и други тулове за анализ на линкове, като linkody който спомена колегата Деян Тотев но fresh link finder е професионален инструмент който, в платената, си версия показва много добри подробности като:

  • GWT импортиране
  • Google analytics
  • Rank tracker за ключови думи които привличат трафик
  • .gov and .edu links
  • Анализ и филтриране на линка (dofollow), като тука не винаги е прецизен, но има опция да търси отново като втория път показа правилни резултати.

Впрочем Linkody за 15$ на месец дава възможност да се анализират линковете на 50 сайта, което си е цифра, а и като го тествах ми хареса, така че + за Дидо.

Ahrefs иска между 79$ и 499$, Majesticseo се движи в порядъка от 40-300$, moz има платена версия от 100$,  linkresearchtools е най-скъпата опция от 70 до 1300$. Fresh link finder предлага в платените си версии цени между 10 и 60$ на месец като съответно можеш да анализираш 1, 5 или 10 домейна.

Безплатната версия е орязана до показването на 10 резултата, но за 10$ на месец виждаш пълна картина на линк профила на един сайт. Няма как без подходящи инструменти да направиш качествен анализ на входящите линкове и да отговориш на въпроса на клиента” защо сме на това място в класациите”, така че използването на правилния инструмент е от огромно значение за работата на всеки SEO оптимизатор който има за цел по-предни класирания.

Хвърлям боб!

Гледането на боб, или на кафе, може да работи при други професии, но при SEO оптимизацията за търсещите машини няма сериозен успех, така че ако искаме да жънем успехи трябва да ползваме инструменти за анализ, било то на линкове, на ключови думи, на ранкиране както seoranks, ревю на който може да видите тук, или ревю на sheerseo 😉

Конкуренцията също работи, така че ако почиваме на стара слава, бързо ще бъдем изненадани. Нещата вече се случват много бързо, гугл се усъвършенства и намира начини да чисти индекса си от ниско качествени сайтове и съдържание и да прави размествания през 2-3 месеца, така че работа за нас винаги има.

2 thoughts on “Ревю на fresh link finder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *