БГ SEO състезание “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

“Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” – Мнение на Пано Кондоянис за Българското SEO състезание

 

“Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” в кавички е ключовата дума на новото БГ SEO състезание за оптимизаторите в България, което в продължение на 6 месеца ще се опита да даде 2 точни и правилни отговора на въпроса:

 1. Защо трябва да купим Acer?
 2. Защо трябва да купим Ейсър от e-shop-а на www.Notebook.bg?

Сайта който ще съумее да отговори на тези 2 въпроса и ще създаде виртуалната среда в която клиентите ще се чувстват конфортно, и ще бъдат готови да направят покупки най-вероятно ще спечели състезанието по оптимизация.  На 03.06.2013 стартира едно ново SEO/SEM състезание организирано от Notebook.bg което цели да стимулира оптимизаторите в България да създадат съдържание за продуктите на Acer, и да премерят сили и знания.  Ключовата фраза която е определена е:

“Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

Голямата награда за първото място е парична, в размер на 5000 лв, а второто място в състезанието ще зарадва приносителя с ултрабук Acer с цена 2000 лв. Третото и четвъртото място носят на класиралите се аксесоари за лаптопи, както и отстъпка от 2%, която е най-малката търговска отстъпка която съм срещал досега на Българския пазар. На 15.12.2013 SEO състезанието ще приключи като победителите ще бъдат определени по търсенето в google.bg за фразата: http://www.google.bg/search?q=”Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

Повече информация във форума.

Кой е спонсора на SEO състезанието?

Notebook.bg продава на Българския пазар от 2001г. лаптопи, мобилни телефони, таблети и GPS-и чрез онлайн магазина си www.notebook.bg като залага на своята програма 7 за да привлече вниманието на купувачите.

Бих ли си купил аз лаптоп или таблет с марката Acer?

За да отговоря на този въпрос трябва да съм се подготвил с необходимата информация като:

1) Мнения и препоръки на приятели които притежават продукти на Acer, или са работили с тях.

2) Какво се говори по специализираните форуми/блогове за конкретните модели които ме интересуват, но и за конкретната фирма продавач.

3) Каква е гаранцията на лаптопа или таблета който съм си харесал, къде се намира сервиза, при положение че се наложи ремонт, и за колко време се отреагира на проблема.

За да не изпадам отново в подобна ситуация с Китайски таблет и да не ми се налага повече да пиша за “Как да се предпазим от измамите в онлайн магазини?“. Взех си поука. 😉

4) Каква е цената в магазина на notebook.bg и дали няма да намеря същия продукт в Техномаркет, Технополис или друг компютърен магазин.

Да, бих купил!

При положение че отговорите са положителни и съм убеден че сключвам изгодна сделка, да, бих си купил продукт на Αcer от notebook.bg. Не робувам на марки, нито на имена на производители или доставчици. Купувам когато трябва да запълня дадена нужда, или да удовлетворя потребление или каприз, като цената не е определящо понятие. Евтиното винаги излиза по-скъпо, както и скъпото не винаги заслужава разходваните пари. Предпочитам формулата “value for money“, и когато съм я следвал не съм губил.

Досега не съм купувал от e-shop-а на notebook.bg, даже не знаех че съществува и днес влязох да го разгледам, и да сравня цените му с веригата Техномаркет.

Сравнение на цени в notebook.bg и technomarket.bg

Сравних таблета Acer Iconia Tablet W700

acer iconia w700

 notebook.bg technomarket.bg
 1599 лв 1139 лв

и лаптопа Acer Aspire V3-571G-73638G1TMaii

acer-laptop

1699 лв1186 лв

но останах разочарован от 40%-та разлика в цените на един и същ продукт. Прекалено голяма е за да бъде някакво моментно състояние, така че може да включва нещо допълнително което не е упоменато.

Както и да е. Цените са променливо понятие и се определят спрямо много компоненти и фактори, а тази статия цели популяризирането на новото БГ SEO състезание което в продължение на 6 месеца ще произвежда качествено съдържание, спам и ще прави реклама на спонсора, Acer и участниците.

Защо участвам аз в БГ SEO състезанието?

1) Заради тръпката от състезание.

2) Заради нови контакти и връзки.

3) Заради анализиране на БГ пазара оптимизация за търсачки.

4) Заради анализ на техниките за оптимизиране които ще класират победителя както и top 5.

edit 5) Заради анализ на поведението на колеги и “мръсната игра”.

Какво е SEO?

 • SEO-то е игра, която изисква постоянство, много труд, стратегия, коалиции и още 200 неща, колкото са и факторите на търсачката гугл при определяне класирането за дадена ключова дума.
 • SEO-то е инструмент който ти позволява да манипулираш търсачката, или да мислиш че го постигаш ползвайки всякакви техники.
 • Ако имаш бюджет за реклама може и без него. А и така гугл ще те обича повече, стига да ползваш adwords, и няма да ти се налага никога да узнаваш що е то пингвин, панда или “черни” SEO техники.

SEO съществува защото google го позволява, печели от него и създава един огромен пазар за услуги от който печелим всички които се занимаваме с този бизнес, така че let the game begin и нека по-добрия победи.

 

5 Acer лаптопи на цена под 600 лева, в e-shop-а на www.notebook.bg

5 Acer лаптопи под 600 лв by Panayotis Kontogiannis

 

Азиатците също обичат лаптопите и таблетите на Acer нищо че не ги купуват от notebook.bg.

На 15 Декември в 12,00 часа по обяд ще знаем кой сайт ще бъде на първото място и ще спечели голямата награда на спонсора. Човекът, или групата хора които са работили в продължение на шест месеца по on-page и off-page оптимизацията на сайта ще бъдат доволни от работата си, след като са показали че могат да оптимизират даден сайт в среда със най-силната конкуренция в България. Създаването на качествен линк профил на сайта който да не се влияе от ъпдейтите на гугл (панда, пингвин, колибри), да бъде балансиран, и да отговаря на търсенията на потребителите са само някои от елементите по които се работи за изграждането на един бранд който в последствие ще носи дивиденти и приходи на собствениците му.

 

8 thoughts on “БГ SEO състезание “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

 1. Acer Aspire V3-571G-73638G1TMaii не го видях на сайта на техномаркет.

 2. Вярно, модела при лаптопа е ACER V3-571G-73634G50MAII, видео картата и хард диска са различни, така че цената се оправдава, но при таблета параметрите са същите но цената +40%. ;-(

 3. Ще питам шефа на сайта, да видим какво ще каже.

 4. Acer са здрави машинки които работят безпроблемно, и аз съм доволен от тях, а и цената им е добра.

 5. Да, наистина в последно време големите вериги предприеха политика на максимално намаляване на цените. Скоро си купих Acer Aspire 5750G от Метро. Никога не съм предполагал, че ще си купя лаптоп от този магазин, но цената беше убийствено ниска. Говорим за минимална разлика от 390лв. спрямо най-ниската, коато намерих в нета.
  Все пак аз бих си купил Acer от http://www.Notebook.bg, поради един жест, който навремето направиха от този сайт към мен. Преди Няколко години раздадоха карти за намаление на потребителите във тогавашния форум webmaster.org, просто заради идеята. Тези жестове се помнят обикновено и често печелят клиенти.

 6. Досега чувам почти само общи положителни коментари за асер, като очаквам да се включат хора с конкретни примери и проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *