SEO оптимизация за Youtube

Как се прави SEO за Youtube?

Youtube е втората по големина търсачка, собственост на Google и е идеално място за популяризиране на бранд и увеличаване на таргетиран трафик към сайта. Ако отделите бюджет за създаване на професионални или полупрофесионални видеоклипове ще увеличите значително видимостта на сайта си и в двете търсачки. Видеоклип който е добре оптимизиран ще се появява освен в youtube за търсения по ключови думи и в google, и ще привлече огромни количества трафик.

kak-se-pravi-youtube-seo

SEO оптимизация на youtube канал

Потърсете за SEO агенция която оптимизира сайтове за youtube наблягайки на изработка на видео материали чрез които се промотира съдържание и се привличат клиенти. Youtube ранжира видеата по собствен алгоритъм който е различен от този на Google като основните показатели са:

  1. Заглавие
  2. Описание
  3. Етикети (тагове)
  4. Дължина на видеото

Съвети за успешна SEO оптимизация в youtube

seo-optimizacia-youtube-kanal

В заглавието трябва да присъства ключовата дума за която оптимизирате. Може да я съчетаете със думи като: “как да”, “най-доброто”, “най-новото”, “безплатно”, “подробно ревю”, “съвети” и т.н. Целта е да се привлече вниманието на потребителя.

Доброто описание ще предложи допълнителна информация за видеото както на потребителя, така и на youtube, така че отделете му необходимото време за създаване. Текста трябва да бъде смислен, информативен, описващ максимално добре какво има на видеото. Хубаво е да добавите и един линк към друго релевантно съдържание или към вътрешна страница от Вашият сайт, ако продавате стока или услуга и видеото я рекламира.

Таговете са допълнителни ключови думи по които хората търсят чрез които можете да покриете по-широко търсене. Използвайте ги след обстоен анализ какво се търси.

Относно дължината на клипа youtube харесва по-дългите видеа които дават стойност. Подгответе видео материал с дължина поне 10 минути, което е достатъчно време за да презентирате услугите. Използвайте няколко камери за снимане, покажете графики, не бъдете статични и се опитайте да поднесете информацията по начин подходящ към аудиторията в която се целите.

Преди да качите един видео материал в youtube отделете му нужното време за да го изпипате и направите толкова хубав и полезен с който наистина да допринесете стойност. От боклуци Интернет е пълен, няма смисъл да добавите още един.

Важно: Потърсете специалист който се занимава с оптимизация на съдържание и му възложете задачата да проучи конкуренцията Ви. Това е отличен ресурс за анализ, който ще Ви посочи пътя който ще извървите.

Ютуб анализ – Запознаване с аудиторията Ви

На адрес https://studio.youtube.com след като сте се логнали с активен профил в google, търсачката предоставя безплатна информация относно:

youtube-analytics

Помислете как бихте привлекли вниманието на аудитории, които са от съществено значение за Вашия бизнес. Определете кои са Вашите клиенти и потърсете начини как да комуникирате с тях. Задайте си следните въпроси:

  • Моите клиенти харесват ли видеата които създавам?
  • Защо кликат, какво шерват и за кое си говорят?

Информацията ВИНАГИ е пред нас, но е по-добре да я разчете SEO специалист и да предложи последващи действия.

Софтуер за оптимизация на видео

Без подходящите инструменти няма как един майстор да направи качествена работа. Следните 3 инструмента предлагат обемна информация, ползвайте ги:

Няма универсален инструмент който да работи вместо нас оптимизирайки и класирайки видео съдържание. Но има подходящи експерти които намират какво се търси в Интернет и носят приходи на фирмите с които работят. Не е трудно да се открият, тяхната работа е видима и прозрачна в мрежата и препоръките от доволни клиенти са част от успеха.

Оптимизация на видеоклипове за Youtube

Без солиден план за оптимизация за търсачките и подходящ бюджет поне за една година, всичките усилия които ще направите ще се окажат без резултат. Да бъде един сайт забелязан в Интернет и да реализира продажби към реални клиенти е предизвикателство както за Вас, така и за SEO експертите които работят устойчиво по сайта. Страхотното съдържание може да бъде един от ключовите основи на Вашата маркетингова стратегия, но SEO анализа е лепилото, което държи всичко задружно и кара нещата да работят заедно.

Чрез дигитален маркетинг може да се изгради лоялна връзка с клиента която да работи с години, но за постигане на доверие се изисква постоянство, резултати и търпение и от двете страни.

Потърсете ни за една SEO консултация в която може да бъдат поставени основите за дългосрочно сътрудничество.

2 thoughts on “SEO оптимизация за Youtube

  1. Ютуб е идеалното място където можеш да намираш милиони клиенти за твоите продукти, но иска ежедневна работа.

  2. Youtube е необятна територия която расте постоянно. Трябва ти екип който да се занимава САМО с това за да има резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *