Търсите ли решение за печеливш сайт?

Изработка на уеб сайт и оптимизация за търсачки

Повечето български фирми които се занимават с изработка на бизнес уеб сайтове, се специализират и фокусират в самия дизайн. Тоест красив, работещ и бърз сайт но който не носи приходи.

А за какво ни е такъв сайт?

seo by blog7Има ли смисъл от бизнес сайт в който са вложени хиляди лева, ако той няма посещаемост? Таргетирана посещаемост? Интересуват ни посетители които ще купят стоката която продава сайта, а не просто зяпачи. Парите които давате за реклама трябва да знаете кога и как ще се възвърнат. Има един хубав английски израз “what’s in it for me“-”Какво печеля аз?”. От това трябва да изхожда собственика на един бизнес сайт когато си поръчва изработката на сайт при един дизайнер.

Сайтове с красив дизайн и жестоки функции, в които посетителите се нуждаят от повече от една минута за разберат за какво иде реч са безполезни. В първите 30 секунди клиента трябва да се ориентира за съдържанието на сайта ни.

Какво не трябва да липсва в един бизнес сайт?

Цел и стратегия за постигането и.

Сайта трябва да има конкурентно предимство, да знаем към кого е адресиран, кои са потенциалните ни клиенти, какво търсят и в кои страници, къде го намират и къде не. Отговори на ни ги дават статистическите програми като google analytics, piwik, clicky които събират и преработват огромно количество информация предоставяйки ни готови резултати.

Първи крачки в оптимизацията

Първата крачка която правя в една среща с клиета е да му обясня всичко това, да обсъдим визията и дългосрочната перспектива на бизнеса му, за да му предложа най-оптимистичният вариант подходящ за неговият сайт.

Костюма може да е Armani, но като не е правен за него няма да му бъде полезен.

За парите които ще дадеш като клиент, да получиш максималното.Гаранции на заеманата позиция след намесата на оптимизатор НЯМА. Всички оптимизатори правим прогнози. Някой по-добре, някой по-зле. Ако някой ви гарантира че след като му платите солидна сума ще закове сайта Ви в челната десятка, Ви лъже, както политиците лъжат народа. Не вярвайте и на двамата ΄-). Наемете оптимизатор който може да Ви покаже солидно портфолио, който е работил по големи проекти и има измерими резултати.

Помисли върху следните неща:

good-cheap-fast

Ако услугата ми бъде добра и евтина няма да е бърза.
Ако бъде добра и бърза няма да е евтина,
а ако бъде бърза и евтина няма да е добра.

Накрая искам да напомня една максима която я следвам:

“За всеки продукт или услуга освен цената, критерии за избор са качеството, сервиза и поддръжката която можеш да осигуриш. И трите заедно, за голям период от време не можеш да ги имаш.” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *