3 начина да подобрите SEO на Вашият сайт без изграждане на връзки

Линк билдинг за бизнес сайтове

Когато става въпрос за подобряване на SEO-то на Вашия сайт, повечето съвети на специалистите са за фокусиране върху изграждането на връзки (линк билдинг). Но изгражането на линкове има цена. Ако помислите малко ще установите че има основателна причина за това, без релевантни и авторитетни линкове бизнес сайта Ви няма да се класира за ключовите думи които носят трафик и продажби.

link buildin cena

Нека разгледаме термините и какво означават

Изграждане на връзки (линк билдинг)

Чрез линк посетителя посещава друг сайт за да прочете информация която търси в Интернет. Чрез линковете паяците обхождат мрежата и откриват ново съдържание. Линковете би трябва да пренасочват към сайтове с повече информация и в общи линии това правят, но хората които се занимават професионално с link building изграждат съдържание с цел манипулация на google.

Входящите връзки трябва да имат фокус върху качеството а не към количеството. Евтините спам линкове предимно от коментари са боклук без никаква стойност.

Стратегия по изграждане на качествени входящи връзки

Изграждането на линкове е силна стратегия но с основен недостатък. (Всички го правят) и обикновено печелят тези с по-големия бюджет за харчене. Ако мислите как ще развиете сайта си в тежко конкурентни ниши трябва да имате предвид че там има:

  • Жестока конкуренция в тежки ниши
  • Скъпа цена на специалисти и инструменти
  • Иска време за да видите резултат

Може да пробвате, на свой риск, да подобрите класирането си в Google, без да отделяте безкрайни часове за създаване и популяризиране на съдържанието Ви, или да наемете SEO агенция. Тук е и добрата новина че входящи линкове освен да се купуват, може и да се печелят, но за да се случи това трябват следните 3 неща:

  1. Създайте страхотен продукт
  2. Направете го безплатен, или freemium
  3. Използвайте социалните мрежи за популяризирането му

cena za izgrazhdane na vrazki

Страхотното съдържание не е достатъчно за да класира сайта Ви на първа страница в Google. За да се случи това са необходими още 100 неща. Ако сте направили хубав продукт примерно (изработка на теми, изработка на плъгини) и сте ги добавили в съответните общности и тематични каталози, те ще работят 24/7 в полза на Вашият сайт чрез линковете които има в тях. Един premium продукт с безплатна орязана версия може да събере хиляди линкове и да популяризира създателя му в дадена общност. Ако наистина е качествен хората ще са склонни да заплатят някаква цена за да го ползват (от кафе, бира до парични суми). От там ще дойдат нови запитвания и нови потребители които ще искат да Ви станат клиенти, търсейки конкретни услуги или разширяване на функциите на съществуващите продукти (теми, плъгини и т.н).

Към готовите продукти може да разработите и свързани активи, като инфографики, ръководства “Как се прави”, наставления, упътвания подобни на този пътеводител в Хургада, който се класира много добре в търсачката за свързани търсения, или друг вид интерактивно съдържание. Ограничител може да бъде само фантазията и уменията Ви.

Чрез социалните мрежи ще може да го популяризирате и той да достигне до милиони очи. Youtube е идеално място чрез видео уроци този продукт да стане известен и освен привличането на таргетиран трафик и потенциални купувачи, той може да привлече и вниманието на компании които биха искали да купят правата му или и да наемат разработчика за техни нужди.

Интернет е безкрайно място в което можете да правите много неща, но иска умения, цел и желание за развитие. Тук няма скатавка, Вие определяте къде искате да стигнете, по кой път ще поемете, с кои неща ще работите и как ще се развивате. Вие се грижите за Вашите финанси, а те се отблагодаряват дарявайки Ви лична финансова свобода.

 

 

One thought on “3 начина да подобрите SEO на Вашият сайт без изграждане на връзки

  1. Изключително ценни съвети!
    Поздрави,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *