4 кеширащи плъгина за WordPress

Задвижвате блога си с WordPress нали? Поздравления за избора. Това е най-добрата система за правене на блогове, а защо не и за сайтове. CMS WordPress има всичко, в изобилие. Плъгини, теми, общност, верни фенове, и два недостатъка. Първият е сигурността, и вторият кеширането. WordPress е голяма система, яде доста ресурси на хостинга а това значи, повече пари за по-добър хостинг. Споделения хостинг при блог с 1000 посетители на ден може и да не се справи и се изискват по-скъпи решения.

Затова уебмастерите търсят варианти за оптимално кеширане, което ще позволи разходите по поддръжката на любимия ти блог да се задържи ниско.

Нека видим кои са най-добрите плъгини за кеширане :

1)W3 Total Cache

W3 Total Cache ми е любимия плъгин когато говорим за кеширане на страници. Някои колеги твърдят че при използването му блога се зарежда 10 пъти по-бързо.

Мисля че леко преувеличават, но плъгина се справя отлично със задачата си. А тя е да “сервира” бързо страниците на потребителите. Всички обичаме бързо-зареждащите сайтове, и бягаме когато попаднем на “костенурка” която постоянно товари нещо.

2)  WP Super Cache

Втория ми избор когато става дума за кеширане и WordPress. WP Super Cache показва статични HTML страници на посетителите.
Има много настройки за напреднали, но ако си начинаещ ползвай тези by default.

3) Hyper Cache Extended

Резервния вариант. Написан от Българин Mapto Lazarov се справя много добре със задачата си (кеширане на сайт). Тук имам само една забележка, за един мой сайт плъгина създаде конфликт и трябваше да го деинсталирам но пък на други сайтове се справя чудесно така че може и да е било от нещо друго.

4)  WP-Cache

WP-Cache е един от първите плъгини за кеширане. Но от 2007 година мина много време и считам че новите лица които се появиха го задминаха.

Но иначе си върши работата за която го инсталирате. Кешира страници 😉

 

Който и да си харесате ще видите обезателно подобрение на зареждането на сайта Ви. Ще се отваря по-бързо, въпреки че понякога показването на кеширана страница(една и съща, докато не изтриеш кеша от браузера) може да дразни, особено когато редактирате статия и искате веднага да видите нанесените промени.

Бързо зареждащия сайт е от значение, търсачките го харесват, и това може да окаже влияние в подреждането на резултатите. Към което всички оптимизатори се стремим 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *