ICN.Bg-hosting на сателит!

Няма как да не познавате icn.bg, ако се занимавате с уебсайтове, така че няма да навлизам в подробности, тъй като го считам за дадено. В блога им прочетох следната статия която ме заинтригува и я пиша и тук.

На конгреса World Hosting Days, участва и icn подписвайки сделка с американската фирма Technohost, за най-новата технология при хостинг доставчиците в САЩ.

Партньорството между двете компании ще предложи  революционна услуга за България (milky way transponding – хостване на сайтове на сателит).

Идеята е чрез  доставчика EutilSat, Ιcn да предлага на Българския пазар хостване на сайтове на сателит вместо познатите досега дата центрове. Услуга е позната в САЩ от едва 4 месеца, и се счита за най-новото нещо в бранша. Тя дава възможност на сайтовете да се хостват на сателит, което пести много ненужно желязо.

Какво би значело това за клиентите?

  • Uptime от 200% – сайтовете ще се отварят преди да си въвел пълния адрес.
  • 100% покритие където и да се намираш в света.
  • Свързаност без проблеми по всяко време (с изключение на урагани, облачни дни, и магнитни бури)
  • Ако приемем като държава, директивата ACTA, тя не би засегнала съдържанието, което се обменя по сателитния канал, така че пиратско съдържание ще продължи да има.
  • Независимост на клиента от посредничещи устройства.
  • Минимална човешка намеса която води до минимални възможностти за грешки!

Очакваме с нетърпение в cpanel-а да се появи опцията „Milky Way Transponding“. Цената която ще трябва да се доплати е 1.04 лв.

Дано инициативата на ICN.Bg, даде по-добри варианти за хостване на сайтовете ни.

Честит 1 Април и на Вас, ICN.BG!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *