Изработка на блог

Как се прави един блог?

Какво значи изработка на блог?

Да направиш един блог не е трудно нещо. Най-лесно се прави с безплатни платформи като blogger.com или wordpress.com. Правиш акаунт, избираш шаблон, пишеш 5 статии, добавяш по няколко линка към твой сайтове или блогове и малко снимки и си готов. Вече си имаш готов работещ блог. Но това не е достатъчно тъй като никой не го чете.

А как може да стане така че блога да се чете?

Тука идва помощта на оптимизацията (SEO). Пишейки по специален начин текстовете си, слагайки 1-2 линка и намирайки партньори които линкват твоята статия започваш да получаваш тежест и полека да се изкачваш нагоре.

Качественото и полезно съдържание ще ти помогне читателите ти да го прочетат, а добрите линкове от авторитетни сайтове ще покажат на търсачката че блога ти е ценен и заслужава да бъде намиран лесно.

Външен Дизайн

Сигурно си попадал на грозни блогове. Особено преди 4-5 години, когато много начинаещи уебмастери работеха с HTML за изработката на статични страници и после добавяха един куп javascript-ове за да я разкрасят. Резултата беше обратен. Грозни блогове които бяха и пълни с реклами, с цел монетизация, които отблъскваха посетителя, или привличаха само подобни на мастера хора 😉

С появата на по добри CMS системи започна този феномен да изчезва. Блоговете станаха по-шарени и по-красиви. Функциите им станаха безбройни и може да се каже че не е далеч времето когато блоговете може да правят и други неща от сегашните.

Линк билдинг

Линк билдинга е необходим за да получи даден блог тежест и авторитет. Няма как да стане само със съдържание, трябват и линкове. Колкото повече, толкова по-добре, а ако са и от релевантни сайтове с авторитет тогава е 6.

Поработи по тези две неща. Съдържание и линкове и блога ти ще стане популярен, с много посетители и още повече приятели.

The following two tabs change content below.
Казвам се Панайотис Кондоянис и се занимавам с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за класиране на първа страница в google.bg и google.gr. Поддържам този личен блог на Български както и problogger.gr на Гръцки. Можете да ме намерите в: Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin или на email.

2 thoughts on “Изработка на блог

  1. Един блог се прави лесно, но трудно се поддържа и класира добре без помощ от професионалист.

Comments are closed.