50 алтернативи на Fiverr!

50 алтернативи на Fiverr

Fiverr е готин сайт за дребни услуги където за 5 $ може да намериш някой да ти свърши някаква работа. Прочети статията ми “Печелейки пари във Фивер, продавайки всичко.” Било то за инсталиране на CMS, фотошоп услуга или клипче, писане на статия или получаване на малко линкове, 90% от които са чист боклук, но това е друга история. 😉 С много търсене може да намериш услуга която на теб да ти свърши работа, така че не е за пренебрегване. Всеки търси цени за SEO които да са според бюджета му.

fiverr

В България, или Гърция трудно ще намериш някой да направи нещо за 5 долара, но американците са го измислили добре, тъй като в страните от Третия и Четвъртия свят има много хора за които 5 долара са месечна прехрана. Така Китайци, Индийци и т.н си докарват допълнителни доходи. Идеята на подобни сайтове е това което не можеш да го направиш сам, или те мързи, да го дадеш на друг. Може би Fiverr е най разпространения от подобни сайтове и най популярния но има и други които предлагат подобни услуги. Нека видим кои са:

GigMe5, GigBucks, TenBux, TwentyVille, Tenrr, Fourerr, ustafive.com, tenyt.com, gig-easy.com, fiversworld.com, minimartjobs.com, goferr.com, outsourcerr.com, fittytown.com, fivesquids.co.uk, guruwarrior.com, 5dollargigs.com, gigdollars.com, at10bucks.com, seogangs.com, nettradr.com, willingtoadvertise.com, fiverup.com, tenerr.com, gigpayrr.com, jobsfor12.com, bluegig.com, gigsshack.com, gigstask.com, gigstate.com, do4five.com, freelancegigz.com, www.gigton.com, realestaterr.com, nairaoffer.com, job4fiver.co.uk, vfiverr.com, iwilldoitfor.com, notjustafive.com, onper.com, 50r.co.za, forfewdollars.com, fiverjob.com, pin.redlr.com  са почти точни копия на Фивер и няма да задълбая с тях, като ги оставям като алтернатива. Щом не намираш услугата която търсиш във Фивер, защо да не я потърсиш при тях?При наличието на толкова много сайтове все ще намериш някъде това което търсиш. Просто ти трябва време.

Голямата 5-ка

Искам да се спра малко повече на тази петорка: onlypay50.com, Dollar3, FittyTown, Zeerk, commpro.biz/bizgigs, SEOClerks, като обърна по голямо внимание на SEOClerks. За тях ще пиша в следваща публикация повече. В тези сайтове освен че можеш да намериш евтина услуга за 5 долара има и по-скъпи приложения. В Dollar3 ги умножава по 3 стигайки до 90$ за нещо което би трябвало да е по-качествено като услуга. FittyTown работи за 50-ка. Няма нито по-малко, нито по-голямо. Zeerk предлага евтини услуги за по 2,3 долара но има и някой за стотачка. Вие избирате и плащате съответно. В onlypay50 хората работят за 50 чка, по малки оферти не се приемат. SEOClerks е малко по-различен тъй като в него освен по-голямото разнообразие има и хора които предлагат услуги за 1000 долара. От цената личи че услугата не е еднодневка като при другите, без това винаги да е така. Навсякъде може да срещнете измамници но загуба на 5 долара се преглъща по-лесно отколкото 100, нали?

По тези сайтове за дребни услуги преобладават SEO-тата в кавички или не. Ясно ти е че всеки който се захване да прави един сайт научава за оптимизацията и се пробва. Естествено хората в тези сайтове не са на нивото на Огнян Младенов, Васил Тошков или Едуард Димитров но съм намирал Индонезийци които са ми вършели перфектна работа. Андрей Димитров също е споменавал в блога си че има качествени услуги в такива сайтове. Но или трябва някой да ти подскаже, или да ги уцелиш случайно. 😉

Ето и един форум за дребни услуги: microjobscommunity.com

Виж повече тук:  http://www.minterest.com/fiverr-alternative-fiverr-clone/

3 thoughts on “50 алтернативи на Fiverr!

  1. Има и български вариант, който лично не съм го използвал, но все пак е хубаво да се спомене : http://www.nmarket.bg там цената на услугите е 10 лв.

  2. Стан, и аз не знаех че има Български вариант. Така е, когато нещо работи се клонира успешно 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *