Как да имам различно описание за всяка статия при споделянето и в социалните мрежи?

Направих едно запитване към колеги в google plus относно как този блог да взима откъс от всяка статия и да го публикува автоматично при споделяне. Досега тази кожа която ползвам тук нямаше такава опция и при всяко споделяне на дадена публикация трябваше ръчно да пиша описанието. Не че е нещо трудно но когато съм видял че при други кожи става, търсех решение на проблема.

panoKremen Hristov удари едно рамо и ми пусна този линк където се описваше решението на проблема. Да, но не и на моя проблем. Блог 7 отказа да направи това което исках, като поправи заглавието но не и описанието. Но щом беше свършена половината работа за мен оставаше другата половина. Взех кода и го сравних с един друг който имах под ръка, нанасяйки корекции и когато го сложих в блога, усмивката изгря на лицето ми. 😉 Слагам тук кода, който е елементарен естествено, но когато не си програмист и на такива неща се радваш. 😉

Някои template ги правят читави, някои не. Зависи дизайнера който ги прави дали го интересува кожата да е оптимизирана за търсачките или не го вълнуват SEO елементите. Естествено това са дребни неща но когато знаеш че става защо да не го ползваш. При безплатните неща няма как да се сърдиш на създателя им защо не е предвидил нещо което задоволява твоите нужди. За такива изисквания, драсни му един мейл и се разберете как и какво искаш да направи.На вкус и цвет товарищей нет…:-)

<b:include data='blog' name='all-head-content'/> <b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'> <meta content='Name of site.' name='description'/> <meta content='keyword1, keyword2' name='keywords'/> </b:if> <!-- Start www.blog7.org: Changing the Blogger Title Tag --> <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'> <title><data:blog.pageTitle/>|zaglavie</title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> ~ <data:blog.title/></title> </b:if> <!-- End www.blog7.org: Changing the Blogger Title Tag --> <b:skin><![CDATA[/*  <![CDATA[/* 

След като се логнете в блога си намерете и заменете този пасаж с горния код. Сменете само маркираните със синьо (Name of site, keyword1, keyword2, zaglavie) със Вашите и сте готови. Вече блога ще взима част от съдържанието на статията автоматично и ще я вмъква там където искате да я споделите.

Как да “Embed Adsense in Blogger” и как се прави едно елементарно слайд шоу в WordPress

Ако искате да сложите подобен код в блога си може да го форматирате тук.

2 thoughts on “Как да имам различно описание за всяка статия при споделянето и в социалните мрежи?

  1. Пано, защо не минеш на своя платформа? Примерно WordPress? Така или иначе си имаш собствения домейн, цялото съдържание се експортва супер лесно, а в WP можеш да направиш структурата точно както тази в Blogger. Така няма да изгубиш нищо, но ще се насладиш на по-гъвкавите възможности на WP.

  2. Прав си Андрей, и това ще стане един ден, но този блог тръгна на блогер от самото начало и съм свикнал така. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *