Автоматично обновяване в Blogger

Как можем да добавяме автоматично статии в Blogspot от RSS емисия?

Идеята е да направим един сателитен блог в Blogger и да се публикува съдържание автоматично на него от feed на друг блог. Така пълним съдържание на сателитката автоматично. Да, съдържанието не е наше, не е уникално, но има много ниши където не търсим уникалност, а просто пълнеж (предимно снимки) за да поддържаме интереса на читателите си. Затова се търси най-мързеливия начин за класиране на сайт в google. Нека видим два за които се сещам:

Поща в gmail

Единия начин е да направиш нов акаунт в gmail, да добавиш няколко RSS feed-ове и през пощата да се публикуват новите мейли които постъпват в блога.

 

200

201

 

Недостатъка на този метод е че когато пощата в gmail я налазят спамери и почнат да тия я пълнят със спам всичко което пристига ще се публикува автоматично в блога в Блогър което не е добре. Особено ако не следиш какво се публикува.

Рецепта в ifttt

Втория и по-лесен начин е да използваш услугата на ifttt.com създавайки една рецепта. Свали pdf файла от тук.

recipe in ifttt-blog7.org

 

Стъпките са следните:

Правиш профил в ifttt (if this then that), клик на create, this, маркираш feed и добавяш feed url от където ще дърпаш статиите. Клик на create trigger, that и избираш blogger, щом там се намира сателитката която си създал предварително.

При choose an action избираш create post, където можеш да добавиш заглавие, твое съдържание в статията и тагове. Последната стъпка е да кликнеш на create recipe и рецептата е готова.

Всичко което се публикува в блога на създателя на съдържанието, през фийда му се публикува и в твоя сателитен блог, с неактивен линк към към него, така че панда няма да те ухапе, спи спокойно. 😉

Току що създаде автоматично обновяване в блог на платформа Blogger по най-мързеливия начин. Хубаво е поне един ден в седмицата да следиш какво съдържание пристига и да коригираш каквото не ти харесва. Ifttt.com има голямо разнообразие от подобни рецепти за почти всички платформи така че ако имаш време и интерес можеш да се поровиш за допълнителни екстри.

Виж повече в Предприемача

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *