Google направи Core Update на 22 Август

Google August 2023 Broad Core Update

Google August 2023 Broad Core Update

Търсачката Google направи поредната актуализация на ядрото си на 22 Август 2023 г. която ще протече до 5 Септември, обявявайки го тук. Актуализацията на ядрото може да се отрази положително или отрицателно на ефективността на търсенето на даден уебсайт, а може и да няма никакво въздействие. Google подчертава, че ако след основна актуализация се наблюдава спад в класиранията по ключови думи, това не означава задължително проблем с вашия уебсайт. Спадът може да се дължи на корекциите, засягащи основната актуализация, а не на нещо нередно в съдържанието или структурата на сайта ви. Също така Google насърчава тези, които забележат спад в класирането, да се съсредоточат върху подобряване на качеството на уебсайта, а не да търсят технически поправки.

Съветваме бизнесите и колегите SEO специалисти да запазят търпение, да се съсредоточат върху подобряването на качеството на уебсайта по който работят, и да избягват бързите решения.

Ето най-важните неща, които знаем за този ъпдейт в момента:

Име: Google August 2023 Broad Core Update
Начало на: 22 август 2023 г. около 13:30 ч. българско време
Rollout: Разпространението ще отнеме около две седмици
Цели: Засяга всички видове съдържание
Наказания: Няма наказания, а цели поощряване или награждаване на сайтовете които предоставят полезна, актуална и качествена информация. Те ще се класират на челните позиции.
Глобално: Това е глобална актуализация, която засяга всички региони и всички езици.
Въздействие: Google не казва какъв процент от заявките или търсенията са били засегнати от тази актуализация, но изглежда, че това е типична основна актуализация, която достига широка аудитория и въздействието в класациите е бързо, особено за англоезично съдържание.
Възстановяване: Ако сте били засегнати от новия ъпдейт, ще трябва да прегледате съдържанието си и да видите дали можете да се справите по-добре със съветите на Google, или да потърсите професионална помощ от SEO експерти.

Засега актуализацията не е направила резки движения в класирането на сайтовете които следя, но има още време до 5 Септември. Но ако все пак бизнес сайта Ви е пострадал и е загубил позиции, може да направите едно запитване  да го анализираме защо се е случило това и да предложим подобрения които ще върнат старите позиции от преди ъпдейта.

Следва списък с последните актуализации на ядрото, откакто Google започна да ги потвърждава:

 • 15-28 March 2023 Core Update
 • 12-26 September 2022 Core Update
 • 25 May 2022 Core Update
 • 17- 30 November 2021 Core Update
 • 1 – 12 July 2021 Core Update
 • 2 -12 June 2021 Core Update
 • 3 – 16 December 2020 Core Update
 • 4 – 18 May 2020 Core Update
 • 13 – 17 January 2020 Core Update
 • 24 September 2019 Core Update
 • 3 – 8 June 2019 Core Update

Мога ли сам да направя SEO на сайта си?

Търпението е най-силното оръжие на всеки който иска да се занимава със SEO + следенето на всички новости в сферата + официалната информация от Google. Заедно с инструментите за технически анализ са основните неща, необходими за да можете да поддържате челни класирания на Ваши или чужди сайтове.

2 thoughts on “Google направи Core Update на 22 Август

 1. Google правят по много ъпдейти напоследък но още не са включили AI, кога мислиш това да се случи?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *