Как става прехвърлянето на пароли от един профил в друг при mozilla firefox?

Как да прехвърлим паролите си от един профил в друг в mozilla firefox с 2 клика?

Прочитайки статията на Петър Николов за използването на няколко профила под firefox,  тук гръцкия превод, дойде точно навреме в което ми се наложи да прехвърля и всички съхранени пароли от стария към новия профил. “Лисицата” се бъгна нещо на моя компютър и се сриваше постоянно и видеата не тръгваха. Вероятно тези сривове се дължат на някой от плъгините които използвам като освен проблема с видео и гоогле много често ме кара да попълвам капчи информирайки ме че браузера изпраща автоматизирани заявки към търсачката, нещо което не и се нрави. Но това е друга тема.

Прехвърлянето на съхранените пароли в профила ни в mozilla firefox става с 2 клика

Толкова е лесно и става без използването на плъгини. Просто копираш 2 файла от стария профил и ги пействаш в новия и си готов. Досега винаги използвах плъгинa firefox exporter когато импортирах и експортирах паролите си от мозилата, но с най-новата версия на “лисицата” плъгинът не работи. Така че остана варианта за copy/paste на 2та файла които съдържат паролите ни.

Паролите се намират в следните два файла:

  • key3.db
  • logins.json

1. Най-лесния начин за да ги достъпим е copy/paste  %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ в search в start menu долу в ляво на монитора ни, без да натискаме enter.

30

2. Отваряме папката със стария профил и търсим гореспоменатите два файла. Копираме тези два файла на десктопа, и ги прехвърляме на новия профил.

Това е, вече имаме съхранени в новия профил всички стари пароли.

link : https://support.mozilla.org/bg/kb/recovering-important-data-from-an-old-profile?redirectlocale=en-US&redirectslug=Recovering+important+data+from+an+old+profile

Виж повече за това как става прехвърлянето на сайтове в нов хостинг доставчик.