CTR Optimization Service

Услуга за CTR оптимизация

Какво представлява SEO услугата за която +Eduard Dimitrov пише в групата че е уникална и няма аналог в света? Едуард не открива топлата вода, но я рекламира като професионален продавач. И в това нещо няма нищо лошо. Във форума blackhatworld може да намерите няколко подобни услуги които работят със “usage metrics” на принципа:

Стотици посетители от различни страни търсят в google и кликат върху Вашите ключови думи, влизат в сайта Ви и се шляят за минутка.

ctr-traffic-factors-google
CTR traffic factors in google

Какво казват Американските SEO оптимизатори?

Според проучвания на SEO гурутата социалните + трафик сигнали + поведението на потребителя в google, са силен фактор за класиране на по-предни позиции на сайтовете. Високия click trough rate в GWT показва че има посещения на съответната ключова дума, а от там и придвижване напред в SERP-а. Услугата представлява кликания от реални хора, или ботове на посочени от клиента 1-2 ключови фрази в резултатите и браузване в сайта за поне една минута. Така се повишават CTR и traffic параметрите и се намалява bounce rate което е чудесно за клиентския сайт. Услугата за да е ефективна трябва да е дългосрочна, в синхрон със цялостна СЕО оптимизация която включва on-page и off-page популяризация.

Какво показа моя тест? Или my 2 cents 😉

На теория звучи чудесно, но на практика нещата не се случват точно така. Тествах услугата за седмица и видях в Google webmaster tools че конкретната ключова дума имаше повишение в CTR а в google analytics имаше повишено търсене. Придвижване в позициите си няма как да стане САМО от това, но дългосрочно е логично да има положително влияние. Цената за месец е 12$ и при 6 месечен срок може и да има резултата който се търси, но бих се двоумил за 60$ за релевантен линк който ще наклони везните моментално.

Лични експерименти със google +, twiiter, facebook, instagram, pinterest и други социални мрежи оставиха впечатление че са силно прехвалени от SEO специалистите които търсейки постоянно новото, забравят доброто старо златно правило:

Линковете са царя при оптимизацията на сайт

Да, когато хората намират сайта ти и влизат в него за да разгледат е полезно.

         Как да накараш посетителите да се върнат в сайта?

Да, когато споделят в социалните мрежи за бранда, url на сайта ти и те споменават, шерват, плюскат, лайкват и тн е полезно.

Да, когато пишат ревюта за теб е полезно.

Да, когато сайта ти е респонсив, или има мобилна версия и зарежда бързо на мобилни устройства, валидиран е и няма грешки в кода е от огромно значение.

Но за да се появиш на първа страница трябват линкове. Релевантни, силни, качествени, от авторитетни ресурси които ти дават вот на доверие. Виждал съм сайтове които нямат нищо от гореспоменатото и само с помощта на 5 линка, които не са и най-качествените държат 1 място в средно конкурентни ниши. Първо място, а годината е 2015. 🙂 Абсурдите на гугл.

Повече информация за услугата CTR Optimization Service тук

        Как да промотираш съдържанието си, за да достигнеш до максимален брой читатели

PS. Бих заложил на Теодор Захариев, Андрей Димитров или Димитър Георгиев да оптимизират даден сайт за период от една година и бих сравнил резултатите. А колеги като Димо Белов и  Петър Николов могат да обяснят техническите предимствата и недостатъците на избора ми. Преди да направите Вие своя избор няма да сбъркате ако им поискате едно мнение по въпроса.