Операционната система Windows която ползвате не е лицензирана.

Windows OS който ползвате не е лицензиран

Имах един компютър на който имаше инсталиран windows 7 който работеше перфектно но реших да го ъпгредна на новия windows 10 за да го тествам. След 10 дена тестове и след като не останах впечатлен от нещо повече от седмицата, реших да ползвам опция която позволяваше да се върна на старата OS. След рестартирането се появи долу вдясно един надпис който гласеше че операционната ми система не е лицензирана и десктопа ставаше черен. Ами сега? Вариантите бяха 3:

  • Закупуване на лицензионна операционна система
  • Намиране на начин на премахване на досадните напомняния
  • Преинсталация със нова нелинцензирана OS

Търсейки в google за повече инфо “how to remove annoying message for not genuine windows 7” попаднах на тази статия и следвайки предписанията след 5 минути досадните подсещания на Micro$oft изчезнаха.

Ето и стъпките

  1. Клик на start menu
  2. Напиши cmd, десен бутон избери Ran as administrator и напиши SLMGR -REARM (SLMGR /REARM – вариант за 64 bit версия) (SLMGR is Windows software licensing management tool. REARM command will reset the licensing status of machine). Ще се покаже едно прозорче което потвърждава командата, клик на ОК и рестартиране на компютъра.
  3. Няма повече никога да се покаже следната грешка “this copy of windows is not genuine”
windows-os-is-not-genuine
This copy of windows is not genuine – (Easy solution)

Windows сваля един ъпдейт който следи и докладва че операционната система на машината не е лицензирана. Името на ъпдейта е “KB971033” и той трябва да се деинсталира от компютъра. Това става много лесна така:

  1. Отвори Control panel
  2. Иди в секцията windows update, клик на инсталирани ъпдейти.
  3. Потърси гореспоменатия ъпдейт и го деинсталирай.
  4. Рестарт на компютъра и край.

Също така в секцията windows update кликни на “Install updates automatically (Recommended)” и избери “never check for updates (Not recommended)”.

Втори метод за справяне с проблема

Малко линкове по темата 10 ways to remove Windows genuine notifications

How to Fix Not Genuine Windows 7 Error and Make it Genuine

youtube video

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows/help/genuine/faq

Disclaimer: Статията е написана с цел премахване на съобщението при преинсталация на операционната система, и автора и не подкрепя никакъв вид софтуерно пиратство, като препоръчва да се купуват оригинални операционни системи windows. Създателите и го заслужават.