Ревю на услугата seoranks

Описание на услугата seoranks

Колегата Димитър Стаменов е създал един много полезен инструмент за хората които се занимават със оптимизация за търсачки. С него можем да проверяваме за класирането на даден сайт в първите 100 позиции по зададена ключова дума. Тула се намира на сайта http://seoranks.org в раздел SEO tools където има 2 инструмента. Първия е Check Site Rank за който пиша това ревю а втория е Check PageRank. Нека видим какво прави всеки от тях:

Проверка на класирането в гугл – Check Site Rank

seoranks
На екрана ни се появяват 3 полета
– URL, където пишем сайта който искаме да проверим.
– keywords, където добавяме ключовите думи които искаме да проверим.
– country, от където избираме за коя страна правим проверката. Можем да избираме от 49 страни.Това което ми хареса на мен е изключително бързото показване на първите 10 резултата, без въвеждането на капчи. Сравнен със поверителното търсене в chrome, или firefox тула на Димитър показа почти еднакви резултати. За България хваща и локалните резултати, което си е супер. Единственото ограничение е че можеш да правиш до 20 проверки на ден.
Check PageRank
Този инструмент показва page rank-а на 3 сайта едновременно. Напоследък този ранк не играе ролята която имаше преди година но все пак остава показател за качеството на даден сайт. Ограничението тук е до 9 сайта на ден. И двете рестрикции могат да отпаднат ако участвате в партньорската програма на Димитър Стаменов, за повече информация вижте тук. Хубаво е че не се сваля никакъв софтуер тъй като програмата е online базирана, много лесна за употреба и обхваща 50 страни. Така имаш избор да видиш как са подредени резултатите и в други държави, ако оптимизираш за тях. Предимство е и използването на гръцка азбука, поне за мен. ;-).
Още един път браво на Български програмист за добре свършена работа.

 

2 thoughts on “Ревю на услугата seoranks

  1. Да добра е услугата, тествах я. Единствено на някои високо конкурентни думи се получават малки размествания когато има блок от Local резултати. Но те са незначителни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *