С очите на клиента

Когато един клиент те попита как може да позиционира най-добре сайта си в google.bg не го затрупвай с професионална терминология. Той не я разбира, а и не му трябва. Дошъл е при тебе случайно търсейки професионалист който ще му свърши работа като предложи най-оптималните решения съгласно неговите нужди. Всеки клиент е различен, има различни нужди и различен характер. SEO оптимизатора, програмиста и уеб дизайнера трябва да вникнат в същността на задачата, да намерят слабостите и предимствата и да предложат приложими решения. Само тогава резултатите ще са налице и двете страни ще са доволни от сътрудничеството си.

А когато и двете страни са доволни, само тогава гледат в същата посока.

Размислям на глас, опитвайки се да погледна на нещата с очите на клиента. Много редки са случаите в които се поставям в такава ситуация. Свикнал съм да работя по мои проекти и да създавам продукти които ме интересуват, и да работя с клиенти които познавам  тъй като творческата работа е различна от работа на конвейер. Предпочитам да партнирам с колеги които са наясно със тематиката и спецификата на работата ни, и да решаваме предизвикателствата заедно и взаимноизгодно.

Така се случи че имах нужда от малко програмиране и Николай Драганов от фирма  www.nettrio.net се захвана със задачата да оптимизира onpage един сайт за да го направи 100/100 в PageSpeed Insights. Бързината на зареждането + валидацията на сайта са фактори за по-добро позициониране в google и колегата се справи блестящо. Сайта достигна заветния перфектен резултат и за мобилни и за настолни компютри и вече остава на мене задачата с link building-а.

В продажбите има една максима която гласи че доволния клиент ще ти доведе още 4, а недоволния ще ти изгони 7 клиента, така че ако ви трябват професионални услуги по web програмиране, изработка и SEO оптимизация на сайт, nettrio.net са вашия избор. G+NettrioNet

Благодаря ти Ники 😉

Когато обещанията се спазват, доверието е неизбежно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *