SeekFast – удобен инструмент за всеки SEO оптимизатор

SeekFast – удобния инструмент за SEO оптимизаторите

Търсенето на текст във файловете на вашия компютър е често срещан проблем, включително и сред колегите SEO оптимизатори, когато имаме хиляди файлове, натрупани в течение на много години, и не можем да намерим това, което ни трябва. Програмите, които индексират файловете в компютъра, обикновено изискват много време и ресурси от страна на машината.

Какво прави SeekFast?

Новата версия на търсачката SeekFast решава проблема като търси само в определена папка на компютъра, без да използва индексиране. Тестовете показват, че тя претърсва 7000 файла за максимум половин секунда. Най-релевантните текстове се показват първи – нещо, което правят Интернет търсачките като Google, Yahoo и Bing, но почти не се среща в програми за локално търсене в компютъра. Търсачката работи с всички съвременни версии на Windows.

Освен обикновените текстови файлове, новата версия отваря документи от най-различен тип, включително Microsoft Word, Excel, PowerPoint, PDF, OpenOffice и др. Това са повечето широко използвани видове документи, така че на практика с едно кликване можете да претърсите за даден текст всички ваши документи в дадена папка и нейните подпапки.

Кой ползва SeekFast?

В момента SeekFast има над 8000 потребители, които бързо нарастват. Използва се от хора с най-различни професии, особено от юристи, лекари, мениджъри, писатели, програмисти и хора с други професии, които работят с голям брой текстови документи.

“Имам над 12 000 кратки цитати, разкази и илюстрации, съхранявани в множество Microsoft Word файлове, които съм въвел в продължение на години, без да се опитам да ги организирам”, споделя Ричард Лов от Луизиана. “Трудно ми е да повярвам, че след 20 години търсене на подходяща търсачка, която да прави това, което ми трябва, най-накрая съм намерил отговора – и това е SeekFast.”

Няколко неща отличават SeekFast от други подобни програми:

• Показва най-релевантните резултати най-напред
• SeekFast не използва индексиране и не натоварва компютъра ви
• Работи със светкавична бързина
• Позволява търсенето в документи на всички езици

Заедно с новата версия на SeekFast са пуснати два безплатни инструмента, чрез които можете да видите текста на различни документи онлайн – за docx и odt файлове. С помощта на тези инструменти бихте могли да четете такива документи, без да имате инсталиран Microsoft Word или OpenOffice.

На сайта на програмата – http://seekfast.org – са изложени допълнителни подробности за възможностите на програмата. От http://seekfast.org/download-seekfast може да се изтегли безплатната версия.

Димитър Стаменов, разработчик на SeekFast
Славяна софт