Single page сайтове – Евтин и лесен начин на онлайн присъствие на бизнес

Какво е сайт с една страница?

сайт от една страница

Сайт от една страница (one page сайт) написана на html и включваща css и javascript е най-евтиния вариант Вашият бизнес да получи присъствие в Интернет и да се популяризира достигайки до повече посетители. В този сайт от една страница уеб дизайнерът може да събере цялата необходима информация за бизнеса Ви като я раздели на сегменти. Нещо което можеше да се събере обикновено в 5 страници сега присъства всичко накуп в една. Темата се купува от тук, като цената варира от 5 до 25 долара.

Какво включва цената от 100 лв? Дизайн по шаблон

Времето за изработка на такъв мини сайт е по-кратко и съответно цената пада до скромните 100 лв. Разработчика предлага на клиента дизайн по шаблон, тоест 3 готови темплейта от които да избере един, и вкарва информацията + снимките за бизнеса му. Уточнявам че не говорим за custom разработки по дизайна на сайта от една страница, а за използването на готов темплейт, в който се добавя писмен текст + снимки.

На цената на един template (5-25 долара) + 100 лв за настройка, текст и снимки Вие получавате евтин сайт, който е с респонсив дизайн (адаптивен, отзивчив дизайн) – отваря се еднакво добре на всякакъв вид екран (персонален компютър с екран от 24 инча, лаптоп с екран от 15 инча, или мобилен телефон с екран от 5 инча) и няма нужда от поддръжка.

Тоест Вие няма да се занимавате със него, но той ще привлича посетители 24/7/365.

Дали използването на сайт от 1 страница е най-удачното за моя бизнес?

На този въпрос трябва да си отговори всеки собственик на бизнес, който е наясно със спецификите, изискванията и тълкувания на бизнеса който управлява. Примерно „къща за гости“ продава нощувки основно чрез Booking, но ако иска да разшири маркетинг каналите по които да достига до повече потенциални клиенти може да направи facebook страница или сайт който да оптимизира за органично търсене в Google.

Всички зависи от бюджета и поставените на масата цели.

Какво е landing page?

шаблони за лендинг пейдж страници

Лендинг страницата е също one page site но направен с една единствена цел: да продаде продукт или услуга. И докато сайтът от една страница действа повече информативно към потребителя, запознавайки го със информация, ландинг страницата има само една цел – продажба., с раздел call to action. При това измерима:

  1. Попълване на някаква форма
  2. Телефонно обаждане
  3. Пренасочване (редирект) към друг сайт
  4. Преброяване на конверсии. Конверсия е коефициентът на посетителите в един сайт които не зяпат само а правят нещо конкретно (например покупка)

Лендинг страницата е направена с цел да продаде услуга или продукт на точния потребител, точно сега.

Колко струва една лендинг страница?

Цената за изработка по шаблон е 150 лв + 5-25 долара стойността на шаблона. Няма административен панел за добавяне на съдържание от клиента, цялата информация я добавя дизайнера който я изработва. Изборът пак е от 3 шаблона.

При въпрос на клиент “Ами този шаблон ще го има на още сто места, нали?” – отговорът ни е че не може да имаме хем ниска цена, хем уникален дизайн.

Клиентът получава справедлива услуга на справедлива цена.

Ако клиента иска уникален дизайн, можем да се договорим за стойността му. Всеки сайт струва платената цена за него.

Каква е разликата между лендинг страница (целева страница) и обикновен сайт?

Сайта повече информира, докато landing page продава.

Как потребителя ще стигне до SPW(single page website) или лендинг пейдж?

Ще ги открие в Google. Но за да стане това трябва SEO оптимизация. А тя е скъпо удоволствие и иска време, което не всеки бизнес може да си го позволи. Оптимизацията на сайтове за Google се прави с бюджети, с професионални екипи и с измерими и постижими цели. Ако бизнеса Ви не може да си позволи, потърсете други канали за маркетинг и продажби.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *