Учи чужди езици с Worddio

Научи нов език с Worddio

worddio научи нов език сега
worddio научи нов език сега

Worddio е българско приложение за изучаване на чужди думи което има думи от 34 езика, записани от съответните преводачи с матерен език. Worddio предлага един ефективен метод за бързо изучаване на нови думи чрез мобилно приложение на телефона Ви. В сайта Worddio.com може да се информирате повече.

Приложението е достъпно за сваляне в Google play и App Store откъдето можете да го инсталирате на телефона си.

Какво прави Worddio различно?

Worddio се различава от останалите приложения за учене на чужди езици чрез обогатяване на речниковия запас от думи и фрази. Всъщност Worddio не е още едно приложение за изучаване на езици. Според създателите му, съчетаването на специализиран езиков курс и Worddio е идеалния вариант за усвояването на чуждия език.

Приложението те обучава докато правиш нещо друго. Докато цъкаш на телефона, можеш да слушаш и да запаметяваш нови думи и фрази. То е основно насочено към заетите хора, като  това не изключва ползването му и от ученици. To е НЕ-интерактивно и чрез него могат да се изучават думи, докато пътуваш до работа, спортуваш или готвиш или във всеки удобен момент.

Още един плюс  е че слушате правилното произношение на дадена дума от хора които говорят на родния си език.

Но Worddio не е само това. На сайта Worddio.com ми направи впечатление, че проектът е насочен и към езиковите училища. Там се подвизава и уеб базирана платформа за учителите. На нея всеки преподавател или езиково училище, може да подреди думите в групите според материалите по които преподава, урок по урок, а избора от над 30 езика го прави подходящо за почти всяка езикова школа или училище. След това тази подредба лесно се прехвърля на телефоните на учениците им и така те разползагат с новите им думи са подредени урок по урок и те могат да ги учат бързо и неусетно и с правилно произношение.

Първи впечатления

Първите ми впечатления от приложението не бяха блестящи…, добър дизайн, но не ми стана много ясно как да го ползвам. На сайта има подходящо обучително видео за приложението, както и за платформата. Оказа се, че Worddio е коренно различно от стандартните приложения за учене на езици. Няма уроци които да следваш, не те организират кое след кое да учиш. В последствие разбрах, че това е нарочно така и по някакъв начин Worddio ти дава свобода сам да решаваш какво да учиш, както и не те кара да минаваш нива или прочие, за да отключиш думи от по-високо ниво. Имаш възможност да избираш думите които искаш да учиш. Виждаш всички думи, като за улеснение думите са разделени по теми и във всяка тема са групирани в групи от по 25 думи. Според създателите, това е оптимален брой от думи за учене на един път. Маркираш групата която желаеш и започваш да учиш. Направи ми впечатление, че е помислено и за потребителското изживяване, докато учиш, т.е. докато телефона ти е джоба.

Worddio методът

чужд език с worddio
чужд език с worddio

Методът на Worddio се състои от това, да слушаш думите които си маркирал, на собствения си език и на езика, който искаш да учиш. Нещо подобно като картончетата известни като флашкарти, само че тук всичко е в аудио формат. И така, чуваш думата на собствения си език, след което има пауза (в която да се опиташ да познаеш думата) след което я чуваш и на езика, който искаш да учиш. Между всяка двойка думи има звуков сигнал, който ти подсказва, че следва нова двойка от думи. Докато учиш, не ти се налага да поглеждаш към телефона, думите си вървят безконечно и разбъркано, докато не ги спреш. Ако пък докато учиш ти звънне телефона и решиш да приемеш разговора, Worddio се паузира и тръгва автоматично, след като разговора приключи.

За кого е предназначено?

  • За всеки който иска да опресни, или да научи нов език.
  • За работещи, които учат в езикови курсове.
  • За студенти в чужбина.

След като се поопознах с приложението, го намирам за полезно, особенно за хората, които намират трудно време, което да отделят специално за учене.