Добри практики при оптимизирането

Кои са добрите практики когато искаме да оптимизираме правилно за търсачките?
Или по правилно за търсачката google, тъй като тя държи над 90% от пазарният дял от всички търсачки в България?
1. Солидно, качествено, уникално съдържание. Уникалното съдържание привлича и задържа посетители в сайта Ви. Те носят трафик, а трафика се монетизира. Трафика привлича рекламодатели, а от там и повече приходи за Вас. Уникалното съдържание е основата върху която изграждате сайта си. Когато един сайт има качествено съдържание няма как то да не бъде забелязано и от хората и от търсачките. Google обожава и награждава уникалното съдържание.

2.Сайта Ви трябва да има лесна навигация. Направете го максимално лесен за използване. Американците гурута на SEO имат един израз KISS (Keep it simple stupid – Направи го за глупаци ;-))Даже и един по-малко умен човек лесно да може да се ориентира в съдържанието на сайта. Посетителя трябва да се ориентира в рамките на 30 секунди за какво става дума, и дали ще намери търсената информация с сайта Ви. Ако не я намери или ако почне да се чуди какъв е този flash който се зарежда и няма свършване, просто ще си тръгне, и ще потърси в търсачката нещо друго релевантно.
3.Ключови думи(keyword research) Има програми и сайтове които ви позволяват да видите кои думи или фрази се търсят в даден регион и каква е конкуренцията за тях. С времето ще натрупате информация от статистически програми като Google analytics, piwik, clicky и ще можете да прецените за кои думи или фрази заслужава да се борите. Следете внимателно статистиката. Тя говори и показва слабите и силни стани на сайта Ви.
4.Намерете входящи линкове от авторитетни сайтове към вашият сайт. блогове, ревюта, статии, размяна на линкове. Те ще дадат “тежест” на сайта Ви и ще покажат на търсачките че сериозни авторитетни сайтове Ви подкрепят, значи сайта Ви има определена значимост.
5. Не на последно място са социалните мрежи. Направете си профили в тях, актуализирайте много често съдържанието, ползвайте активно twitter, и facebook за да намирате нови последователи, и ще се изненадате колко бързо посетителите и уникалните посещения ще нарастнат.

blog7.org

The following two tabs change content below.
Avatar Пано Кондоянис
Професионална изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за подобряване на видимостта на brand в google.

2 thoughts on “Добри практики при оптимизирането

  1. След подобен експеримент с Индиец пишман оптимизатор, искам да кажа че е грешка която няма да се повтори. Когато ми трябват линкове има в България доста кадърни хора които могат да направят качествена работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.