Добри практики при оптимизирането

Добри SEO практики

Кои са добрите практики когато искаме да оптимизираме правилно за търсачките?

seo услуги

Или по правилно за търсачката google, тъй като тя държи над 90% от пазарният дял от всички търсачки в България?

1. Солидно, качествено, уникално съдържание. Уникалното съдържание привлича и задържа посетители в сайта Ви. Те носят трафик, а трафика се монетизира. Трафика привлича рекламодатели, а от там и повече приходи за Вас. Уникалното съдържание е основата върху която изграждате сайта си. Когато един сайт има качествено съдържание няма как то да не бъде забелязано и от хората и от търсачките. Google обожава и награждава уникалното съдържание.

2. Сайта Ви трябва да има лесна навигация. Направете го максимално лесен за използване. Американците SEO специалисти имат един израз KISS (Keep it simple stupid – Направи го за глупаци ;-))Даже и един по-малко умен човек лесно да може да се ориентира в съдържанието на сайта. Посетителя трябва да се ориентира в рамките на 30 секунди за какво става дума, и дали ще намери търсената информация с сайта Ви. Ако не я намери или ако почне да се чуди какъв е този flash който се зарежда и няма свършване, просто ще си тръгне, и ще потърси в търсачката нещо друго релевантно.

3. Ключови думи (keyword research) Има програми и сайтове които ви позволяват да видите кои думи или фрази се търсят в даден регион и каква е конкуренцията за тях. С времето ще натрупате информация от статистически програми като Google analytics, piwik, clicky и ще можете да прецените за кои думи или фрази заслужава да се борите. Следете внимателно статистиката. Тя говори и показва слабите и силни стани на сайта Ви.

4. Намерете входящи линкове от авторитетни сайтове към вашият сайт. блогове, ревюта, статии, размяна на линкове. Те ще дадат “тежест” на сайта Ви и ще покажат на търсачките че сериозни авторитетни сайтове Ви подкрепят, значи сайта Ви има определена значимост.
5. Не на последно място са социалните мрежи. Направете си профили в тях, актуализирайте много често съдържанието, ползвайте активно twitter, и facebook за да намирате нови последователи, и ще се изненадате колко бързо посетителите и уникалните посещения ще нараснат.

2 thoughts on “Добри практики при оптимизирането

  1. След подобен експеримент с Индиец пишман оптимизатор, искам да кажа че е грешка която няма да се повтори. Когато ми трябват линкове има в България доста кадърни хора които могат да направят качествена работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *