Как да подобрим класирането на сайта си в локалните резултати на Google?

Защо локалното SEO е супер важно за Вашия бизнес сайт?

lokalno-seo

Търсачката предоставя най-добрите резултати в зависимост от местонахождението ни в момента на търсенето. Ако предположим че сме във Варна и търсим от мобилния си телефон „гръцки преводач“ за превод на документи за записване на гръцки студенти в ВВМУ “Никола Вапцаров”, в първите 10 резултати ще видим варненски агенции за преводи които имат офиси най-близо до мястото където се намираме. Така търсачката ни предоставя готова информация от Google Maps и Search която ще ни бъде най-полезна.

Оптимизация на сайт за локално търсене

Можете лесно да подобрите местното класиране на бизнес сайта си използвайки информацията в профила Google Business. Google Business е точното място чрез което Вашият бизнес ще бъде по-лесно достъпен и откриваем от клиенти и посетители ако информацията която предоставяте е пълна, точно и ангажираща. Тук може да се информирате от извора как да го направите.

3 категории бизнес информация които са много важни

  1. Пълни данни на бизнеса – Физически адрес, телефонен номер, работно време.
  2. Отзиви от клиенти – Четете ги, отговаряйте, поощрявайте клиентите си да оставят отзив относно услугите или стоките които продавате. Хората ги четат и сформират мнение. Отзивите на реални купувачи са чудесен инструмент за подобрение на видимостта на бизнеса и могат да увеличат или намалят вероятността на посещенията на адреса Ви. Не подминавайте с лекота и фалшивите отзиви от недоброжелатели, като ги докладвате в Гугл, понеже може да навредят на репутацията Ви.
  3. Снимки и видео – Хората предпочитат да разглеждат снимков материал или няколко кратки видеа вместо да прочетат една дълга статия. С десетина снимки и 5 видео ще презентирате прекрасно Вашият бизнес. Ако наемете професионален фотограф и видеооператор ще направите страхотна презентация която ще радва окото и ще привлича клиенти.

Фактори за класиране на бизнес сайтове в Гугъл

Любимата търсачка използва огромен брой фактори за класиране на сайт при търсене по ключови дума и фрази, повечето от които са доказани, а за други се спекулира, но инвестицията в Google My Business и Local SEO са два за които специалистите са единодушни че са от най-важните.

nai-dobroto-kafe-varna

Как Google определя локалното класиране?

Местните резултати се определят предимно от 3 неща:

  1. уместност
  2. разстояние
  3. известност

Комбинацията на тези 3 фактори помага на алгоритъма на търсачката да да открие най-доброто съответствие при конкретно търсене. В някои случаи търсачката действа като добър продавач предлагайки конкретен бизнес който е по-далеч от вашето местоположение, но има по-добри параметри и е по-близък до конкретното Ваше изискване. Ако Google го харесва ще класира и по-добре в местните резултати, увеличавайки посещаемостта му.

Какво значи уместност?

Уместността се определя от релевантността при търсенето. Информацията която извлича търсачката от пълните данни на бизнес профила се съпоставя с конкуренцията за да се сравни и покаже най-релевантната при търсене.

Защо разстоянието е от значение?

Много лесно ще си отговорите и сами на този въпрос ако се намирате примерно в района на Варненския Делфинариум и търсите хубаво място за кафе, алгоритъма да ви предложи “” вместо “Vanilla Bar” в Аспарухово. Разстоянието от местоположението Ви е от ключово значение.

Всички обичат известността

Примера с кафето може да се използва и тук. Някои заведения са инвестирали изключително много в репутацията на бизнеса си или правилния избор на място е определящ за клиентелата им и това ги прави по-известни от други. Качеството на обслужване и разнообразието на предлаганите услуги е също от съществено значение. Google го знае това от необятната информация която има и това влияе на преценката му. Въпреки че се стреми да бъде справедлив и обективен в класациите си.

Класически пример е във Варна срещу х-л Черно море.

кафенета във Варна

Покажете бизнеса си в Google Maps

tarsene-google-maps

Ако сте собственик на бизнес и търсите:

  • Увеличаване на продажбите и клиентския поток
  • Разпознаваемост на Вашия бранд
  • Конкурентоспособност

Ние имаме опита и знанията да Ви класираме в локалните резултати на Google, предоставяйки Ви конкурентно предимство. Потърсете ни за разговор. Може да бъде началото на едно взаимноизгодно дългосрочно партньорство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *