Rank & Rent уеб сайтове

Защо правя Rank & Rent уеб сайтове?

Правейки линк билдинг повече от 10 години, особено за пазари в UK, USA виждам че има търсене на услуги от типа „Rank & Rent“. Предимно малки и средни фирми търсят точно този вид услуга в желанието си да се разрастват и увеличат продажбите си. Пътищата пред техния бизнес са 2:

А) Да наемат фирма която да им направи фирмен сайт, да плащат абонаментно SEO поне за 6-12 месеца и да четат препоръчителни SEO отчети в google analytics и google search console за напредъка в битката за повече клиенти.

Б) Да наемат готов сайт в тяхната ниша който да ползват, или като спомагателен, или като основен за привличане на повече клиенти.

В) Да отделят време и собствен ресурс за да овладеят позволените и забранени техники на гугл относно класиране на сайтове в търсачките.

Rank and Rent wesites

Колко струва удоволствието на информирания избор?

А метод е най-скъпия, средна цена в България на фирми които предлагат услуги по изработка на онлайн магазин започват от 1000 лв, и оптимизация за търсачките 6 месеца х 800 лв = 4800 лв. За 5 бона ще имате собствен фирмен сайт (e-shop) от който ще можете да продавате стоки и услуги навсякъде по света.

Б метода е както се договорите. Вариантите са пак 2: а) твърда цена – примерно 500 лв на месец, б) процент от продажбите (фактури) – примерно 2-10%.

В метода се предпочита от 10-20% от собствениците на малък и среден бизнес които имат желанието, времето и средствата за да се научат сами да управляват бизнеса си в Интернет. Останалите 80% избират първите лесни варианти.

Какво означава методът „Класирай сайт и отдай го под наем“?

Просто обяснимо:

  1. Направи един нишов сайт за град Location + Niche.
  2. Класирай го на първа страница в google за ключови думи които продават.
  3. Отдай го под наем на бизнес в същата Location + Niche който търси увеличение на приходи и клиенти.
  4. Направи един акаунт в Google my business.

И чакай “правилният” клиент да те потърси за да наеме готовата платформа която ще му носи приходи, от ден първи. Да, истина е че аз като front end developer с тези 3 стъпки със направил първата крачка към успеха. Ще трябва да направя и последващите стъпки (създаване на съдържание за web което продава, линк билдинг и разнообразяване на линк профила, купуване на “вечни връзки” или вземане под наем на такива от релевантни сайтове които ще увеличат стойността на моя сайт и ще поддържат конкуренцията далеч. Ще трябва да ползвам екипа от програмист, уеб дизайнер, линк билдър и копирайтър постоянно ангажирани с проекта ако искам да поддържам добрите позиции, иначе конкуренцията ще ме измести.

Кой търси сайтове под наем?

Местния бизнес в даден град винаги търси нови клиенти на които да продаде продукти и услуги. Този които са отворени и знаят каква работа може да върши един електронен магазин ще ви потърсят за да направите сайта им. Ако сте предвидили тази ситуация и имате готов и работещ сайт който се класира на 1, 2, 3 страница в google е момента да го отдадете под наем. И така да печелите и двамата.

Ето пример…

Агенция преводи във Варна търси нови клиенти на които да предложи услугите си (превод и легализация на документи). Ако вие сте разработчик на сайтове и сте предвидили ситуацията, сте направили сайт за преводи който е поне на една година и се класира на първа страница за ключови думи като: (агенция за преводи и легализация, преводи и легализация на документи, лицензирани преводачи, бюро преводи и други сходни), имате предимството пред конкуренцията да им предложите под наем готовия сайт.

Какво печели бизнеса от ползване на сайт под наем?

  1. От ден първи, продава (както с реклама в Google ads).
  2. Получава готов работещ сайт в нишата си на цена 10 пъти по-ниска.
  3. Предимство поне година време в сравнение със собствения сайт, докато той набере тежест, стане разпознаваем и почне да се класира добре в SERP-а.
  4. Не се занимава с неща като domain, hosting, SEO, WordPress, PHP, front end, back end, копирайтър, писане на съдържание за web и всякакви щури думички които нито разбира, нито има желанието или времето да научи.

Всеки бизнесмен иска да бъде съсредоточен в 2 неща (производство и продажби), за всичко останало наема професионалисти които му помагат в работата.

Колко струва моята цена за Rank & Rent сайт?

Опитът ми от десетилетие насам показва че fair price цена и за двамата в сделката е процент от продажбите. След като я договорим и двамата сме длъжни да я спазваме. От продажби с фактура, без фактура, на ръка или в кеш се заделя моят договорен процент от всеки клиент дошъл от Интернет. Проследяването на всичко това е трудно и затова като предпоставка винаги залагам на личния контакт, отношение и мъжка дума. В момента в който имам доказателства че клиента нарушава договорката, бизнес отношенията приключват, и сайта излиза отново на пазара в търсене на нов клиент.

Honesty is a very expensive gift. Don’t expect it from cheap people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *