Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg? – Разместванията

Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg? – Как изглеждат нещата в класирането

Днес 08 Ноември сайтовете които участват в SEO надпреварата се подреждат по следния начин, но точно след месец съм почти сигурен че ще има размествания, тъй като се очакват да се удвоят усилията на всички състезатели които търсят отговор на въпроса “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” и да се покажат скритите козове които и ще определят победителя. И тогава да видим кон боб яде или? 🙂

Останаха още 37 дена за да свърши SEO състезанието организирано от notebook.bg с ключова дума “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” за да се определи кой ще е големият победител. От около месец на първо място стои сайта на Задругата който изглежда че дава засега най-смисления отговор на въпроса “Причини да си купя Acer” следван от exact-match url който изчезна за една седмица от първите 100 резултата но, се върна на бял кон, правейки на пух и прах митовете за keyword stuffing.

Keyword stuffing is considered to be an unethical search engine optimization (SEO) technique, which leads to banning a website from major search engines either temporarily or permanently. – wikipedia

Прочитайки отново дефиницията в уйкипедия за термина keyword stuffing, виждам че въпреки 16-те пъти които ключовата фраза се съдържа в статията и бяха достатъчни за временен ban от търсачката, която в рамките на 1 седмица размисли върху мнението си, и посипвайки главата си с пепел, върна сайта на второ място. Хм, май нещо животинките на гугл (панда, пингвин, колибри) не разбират Български език. 🙂

43 Referring Domains и 1.4 K backlinks, плюс една статия дълга 4000+ думи, изглежда че са достатъчни на гугл за да държи в топ 2 един exact-match url. 😉 Keep calm and love google!

Как стоят нещата от 3 място до 5 място?

Десислав Кузманов стъпвайки върху университетския домейн на МГУ успя с лекота да позиционира на 3-то място своя отговор по нашумелия въпрос “Защо трябва да си купя Acer” доказвайки че .edu домейн на университет има огромна тежест върху алгоритъма на търсачката. Събдомейна не е кой знай какво, но домейна на Минно-Геоложкия университет е. Мисля че за бъдещи проекти ще се търсят линкове от .edu домейни…

На 4 място стои от много време “мармалада” на Делчо Делчев който с каталога задържа много добри позиции. Без шум, с работа, линкове и социални сигнали Димитровградчанина държи топ позиции от самото начало на надпреварата, което си е постижение.

5-ти засега е Виктор Бойчев, който заедно със Задругата са единствените които направиха сайтове които развиват постоянно и настойчиво, със много богат материал и ревюта на продуктите на Acer (лаптопи, таблети и смартфони), предоставяйки информация, тестове и лично мнение опитвайки се да бъдат полезни на читателите си, виж 10 ползи от SEO състезанието, но и на всички потребители които търсят в Интернет повече информация за тази марка. Прогнозирам че до 15 Декември сайта на Виктор ще отиде нагоре.

В социалните мрежи google plus, и facebook, мисля че Виктор държи скиптъра на количеството изработено съдържание, за което го поздравявам.

Zemanta Related Posts ThumbnailSEO не е само първо място в Google!

Прочете внимателно какво пише за отрицателната възвращаемост на инвестицията Теодор Захариев и ползата на клиента от първото място в класиранията на ключовите думи, и ще разберете че оптимизацията за търсачки не е нещо лесно, бързо и евтино, не става с 50 лева и ако клиента не е наясно със целия процес, по-добре е да не се захванете с него, че после ще трябва да обяснявате защо нямате сестра….

От 6 място и надолу…

Иво Апостолов който засега е на 6 място има най-добрия коефициент на работа/успех. Една статия от 100 думи, един чувал със социални сигнали и един стар домейн който има история и добри линкове. Половин час работа и за 5-ти месец творението му не е излязло от топ 5. Няма добавяне на свежо съдържание, уникално и полезно на читателите, няма видео, няма почти никой от параметрите за които Оги Младенов ще говори на SEO конференцията през 2014, но е в топ 5. Как ли? Организаторите може да го поканят като лектор да обясни как се прави оптимизация…;-)

На 7 и 9 място се позиционират Георги Янев и Йордан Манчев които също преди една седмица видяха сайтовете си да бъдат отнасяни като куцо пиле домат от гугл, но заедно с Мери Иванова се върнаха в топ 10 след като гугл осъзна грешката си и я поправи мигновено. Редиректи, блог спам, форум спам и други сиво-черни неща май през Юни си работят хехе. 😉

На 8 място е експеримента на Огнян който създаде един сайт с релевантно съдържание и без връзки изследвайки колко тежи съдържанието. Един страхотен експеримент с благотворителна цел който е хубаво да се анализира паралелно със експеримента на Иво Апостолов.  В единия сайт имаме уникално и полезно съдържание, точен отговор на конкретния въпрос “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”, от повече от 200 човека, а в другия имаме една къса статия със 100 думи. Но “перфектния” алгоритъм на google позиционира обратно на логиката, тъй като има собствена, машинна логика.

Последната 10 позиция я държи едно видео в youtube от профила на Делчо който показва че в Димитровград освен чалга могат да правят и SEO. Профила има 15-ина видеа които рекламират продуктите на Ейсър предоставяйки възможност на хората да разберат и изберат конкретен продукт който отговаря на техните нужди.

Размисли върху качеството на търсачката гугл

Ако пробвате качеството на другите 3 търсачки bing, yahoo, yandex, които претендират да оспорят лидерството на гугл ще останете неприятно изненадани колко по-лош алгоритъм имат и какви не-релевантни сайтове ще Ви посочат при едно търсене. Имат още много да наваксат, ако въобще наваксат, за да стигнат “лошия” гугълски алгоритъм.

Zemanta Related Posts ThumbnailЛоша търсачка ли е google?

Zemanta Related Posts ThumbnailТоп 3 на най-опасните SEO техники

Гугл в момента е най-добрата търсачка от предлаганите на пазара, но има много да се усъвършенства за да стигне да показва на-добрите резултати в търсенията. Но нима обществото в което живеем е съвършено и перфектно? Нима е ангелски направено и в речника на хората липсват думи като: корупция, алчност, измами, схеми, незаконно забогатяване, бедност и т.н? Така че според аршина и хурката.

SEO състезанията са полезни

Андрей Димитров в статията си Как е правилно да организираме SEO състезание дава добри идеи за това как да се организира едно състезание по оптимизация за търсачки, като се предвидят евентуалните злоупотреби от блекхет майстори, които с непозволени техники имат повече шансове да го спечелят. Колкото е по-дълъг периода през който даден сайт е на първо място, толкова по-големи са и ползите на собственика му.

  • Повече реклама
  • Повече посещения
  • Повече продажби на стоки и услуги
  • Запомнящ се бранд

Всички тези неща за да се постигнат са нужни пари, хора и работа и организаторите на едно такова състезание по оптимизиране за търсачки измерват ефекта и трябва да са доволни за да повторят подобно начинание. Но безспорен факт е че настоящето SEO състезание разпространи навсякъде името на notebook.bg и рекламата беше положителна. 200 души да създават съдържание за твоя бранд, да направят стотици сайтове и хиляди линкове които сочат към теб, да правят видео и ревюта на продуктите които продаваш, наблягайки единствено и само на бранда Acer, ако трябваше да се заплати, щеше със сигурност да е повече от наградния фонд на SEO гуру-тата.

Zemanta Related Posts ThumbnailПровокативният текст в рекламата от Димитър Георгиев-Бико. Как работи рекламата, защо и какво продава, какъв трябва да бъде текста за да стане привлекателен и дали откровената идиотия в рекламата е привлякла клиенти….

Защо участвам аз в БГ SEO състезанието?

Както бях написал и преди 5 месеца, прочитайки отново текста виждам че нищо не се е променило. Състезанието е тръпка, стана причина да създам нови контакти, приятели и врагове, анализа на техниките и колегите които ги прилагат определено ще е от полза за бъдещи проекти, така че съм доволен от него. А и факта че създадохме SEO Задругата остава най-ценната ми придобивка.

Благодаря Ви Андрей Димитров, Теодор Захариев и Петя Младенова за работата която свършихте.

1) Заради тръпката от състезание.

2) Заради нови контакти и връзки.

3) Заради анализиране на БГ пазара оптимизация за търсачки.

4) Заради анализ на техниките за оптимизиране които ще класират победителя както и top 5.

edit 5) Заради анализ на поведението на колеги и “мръсната игра”.

 

На 15 Декември 2013 година остава да видим всички кой ще бъде победителя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *