Защо професионално направените сайтове нямат проблеми при Google ъпдейтите

Трябва да ли да се притеснявам когато търсачките обновяват алгоритмите си?

През март 2024 г., Google пусна поредния Core update който целеше да удари ниско качественото съдържание + такова генерирано от изкуствен интелект. Подобни ъпдейти търсачката е правела през годините доста, и SEO експертите които ги следят и анализират могат да споделят от личен опит колко добре са се справяли със задачата. 

И тук не говоря за спам в чистия му вид, доколкото има такъв, а за “пипнато” от професионалист съдържание което е написано по задание от изкуствен интелект. Дали и колко алгоритмите на google го засичат, как го разпознават и кой е този който го определя според качеството му? Робот или човек?

хвърчило

Прочетете още: 4-те основи на SEO

Тези обновления в търсачката са идеални за специалистите които живеят от SEO конференциите. Там се събира подходящата аудитория която те могат с часове да облъчват и да разказват истории от 1001 нощи, интерпретирайки и преразказвайки неща които знаят че не могат да контролират. Но там целта е да се продават билетчета.

Останалите SEO професионалисти които си вадят хляба класирайки сайтове в трудни ниши нямат нужда от показност. Резултатите които постигат с клиентски сайтове говорят вместо тях.

Какви SEO услуги предлага Дигитална агенция blog7?

А най-хубавото в този бизнес е че всичко може да бъде прозрачно, документирано и проследимо.

Каква беше целта на Google Core update Март 2024?

 1. Да се открият сайтовете с нискокачествено съдържание, или такова написано от изкуствен интелект.
 2. Масова деиндексация на нарушителие.
 3. Тези сайтове, които са останали в нишите, изглежда да се ползват с по-голямо доверие (за сега).

През последните години сме свикнали с подобни актуализации, и сме благодарни че ги има, но те целят “лошите”. Ако по Вашият сайт се работи по правилата, постоянно и методично, такива проблеми няма да имате. Но за да случи това трябва още когато сайта Ви е на проект да се предвиди:

 1. Как ще изглежда?
 2. Кои посетители ще таргетира?
 3. Как ще бъде удобен и полезен на клиентите си?

Сайтовете които са направени с мисъл и имат качествена поддръжка и SEO оптимизация доминират с години в нишите си.

Основи на SEO оптимизация

4 съвета за изграждане на качествен уебсайт

 1. Всеки сайт трябва да има ясна цел защо е създаден, и от там да се работи по цели, пазари и конкуренти.
 2. Страницата” Контакти ” трябва да съдържа пълните данни на отговорното лице, име, местоположение, телефонен номер и работно време на компанията + карта google maps.
 3. Дизайнерите на уебсайтове трябва да обърнат специално внимание на потребителското изживяване. Всеки посетител открил ни от търсачката, трябва да може лесно и бързо да открие информацията която търси. Teres.bg е един добър пример.
 4. Покажете истинската страна на бизнеса в ежедневието му. Снимки на ръководството, служителите, работните места и процес, склада за продукти, автомобилния парк и всички онези неща, които повишават доверието на Вашите клиенти, преди те да ви посетят. Когато имате голям бизнес, трябва да го показвате.

Потърсете ни за разговор

Ако искате и Вашият сайт да изглежда “професионално” и да доминира над конкурентите си, може да ни изпратете мейл за дискусия.

One thought on “Защо професионално направените сайтове нямат проблеми при Google ъпдейтите

 1. Всяко нещо направено с желание и знания връща резултат десетократно, SEO-то е страхотен инструмент за постигане на резултати с много положителни възможности и един единствен недостатък – струва скъпо. В момента няма да намериш професионален екип който да поддържа онлайн магазин в София за под 2000 лв на месец. Отделно трябва бюджет за купуване на линкове и бюджет за Google реклама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *