Какъв е приносът на изкуствения интелект в SEO оптимизацията

Изкуствения интелект има огромни заслуги в SEO оптимизацията

2023 беше годината в която ChatGPT промени досегашните правила в много бизнеси които разчитат основно на интернет за да продават стоки и услуги на клиентите си.
Това естествено повлия и в нашия бранш, и много от колегите които предлагат SEO услуги видяха възможностите които изкуствения интелект им предлага за подобряване и автоматизация на много неща.

ai-risuva

Прочети още: Изкуствения интелект увеличи главоблъсканиците

Изкуственият интелект (ИИ) е технология, която е донесла много ползи на бизнеса. Едно от най-значимите му предимства е, че може да помогне за подобряване на работната среда чрез автоматизиране на повтарящи се и досадни задачи, освобождавайки служителите да се съсредоточат върху по-творческа и стратегическа работа. Освен това изкуственият интелект може да помогне за намаляване на грешките в бизнес операциите, като идентифицира модели и аномалии, които хората често пропускат, или просто не виждат когато работят върху една задача.

Тъй като изкуственият интелект може да работи денонощно, без да се уморява, той може също така да помогне на бизнеса да работи по-ефективно и по-продуктивно, като работи повече часове от хората. Освен това AI може да бъде рентабилно решение за бизнеса, тъй като може да изпълнява задачи на по-ниска цена. И накрая, изкуственият интелект не се оплаква от работата, която му е възложена, което го прави идеално решение за бизнеса, който иска да рационализира операциите си.

izkustven-intelekt-misli-raboti

Прочети още: 4 начина да свършим всяка работа

Всичко това е вече тук и който го вижда и иска да бъде в крак с новостите се включва.

5 важни неща на които наблегнахме през 2023 в SEO-то за клиенти

Ние в blog7 наблегнахме на следните 5 елемента, които считаме за най-важни:

  1. Активно използване на ChatGPT за генериране на съдържание, което се редактира и усъвършенства от SEO специалисти, за да гарантираме, че е ангажиращо, информативно и подходящо за нашата целева аудитория.
  2. Създаване на висококачествено съдържание за Google което да отговоря и ангажира нуждите на нашата целева аудитория, различно от досегашното подобряване на класирането по ключови думи чрез линк билдинг.
  3. Таргетиране на Long-tail keywords, които улесняват значително ежедневната ни работа и помагат за по-дългосрочното класиране на конкретни ключови фрази. Това привлича по-целенасочен трафик и посетители които имат конкретни интереси и търсения.
  4. Качество вместо количество. Вместо да бълваме голям обем нискокачествено съдържание, техника която все още прилагат доста наши конкуренти, ние съсредоточихме усилията на нашите копирайтъри върху създаването на висококачествено съдържание, което ангажира и информира нашата аудитория.
  5. Потребителско изживяване и внимание в детайла. Продължаваме да вярваме в максимата че “доволния потребител е най-ценния ни актив” и затова продължаваме да инвестираме в branding, лидерство на пазара и доверие.

Всичко това ни помогна да се фокусираме в подобряването на SEO услугите за клиенти които предлагаме, увеличавайки ефективността и обучавайки клиента кое е най-важното за бизнеса му.

ai-working-seo

Прочети още: 4 задачи за които SEO професионалистите използват ChatGPT за работа

Ноември традиционно за нас е хубав месец за отчети и равносметка, тъй като Декември и Януари са месеците за намаляне на оборотите, почивка, пътешествия, изграждане на стратегическия план за следващата година с определяне на цели и пазари. Да видим как ще приключи годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *