Стари и нови техники за изграждане на връзки

Кои са правилата за изграждане на връзки?

как се изграждат връзки - линкове
как се изграждат връзки – линкове

Често срещана грешка, която повечето специалисти по SEO оптимизация допускат, е да не следят незначителните промени в различните техники и стратегии – част от оптимизирането за търсещи машини. Обикновено маркетьорите – оптимизатори на сайтове наблюдават само големите, значителни промени, без да знаят, че малките модификации в определен аспект на оптимизацията за търсещи машини, се отразяват на онлайн маркетинг кампанията по същия начин.

През последните няколко години в уеб пространството настъпиха някои изменения и само шепа уеб мастери и SEO спецове ги забелязаха.

Всъщност, по-голямата част от хората занимаващи се със оптимизация на сайт, все още са хванати в капана на мета таговете за ключови думи, ранговете на страниците, наситеността с ключови думи и т. н ., докато биха могли многократно да си улеснят живота, ако бяха направили пауза и внимавали повече.

Докато традиционните маркетингови техники за търсещите машини даваха някои добри резултати в миналото, днес те нямат шанс срещу утвърждаващата се маркетингова конкуренция. Повечето трикове за оптимизиране на уеб сайтове от старата школа вече са станали безполезни и са заменени от нова порода тактики и алтернативи.

Появиха се някои нови стратегии за изграждане на връзки и техники за SEO оптимизация, за да послужат като модерни алтернативи на остарелите начини за оптимизация на структурата за изграждане на връзки на уеб сайт. По-долу са някои от новите стратегии за изграждане на връзки и техники за онлайн маркетинг, които ще ви помогнат да промотирате своите продукти и услуги онлайн по-ефективно.

Наситеност на ключови думи срещу създаване на убийствено съдържание.

Ако преди изграждането на връзки в статия означаваше задръстването на тази статия с колкото е възможно повече ключови думи, така че да задоволи изискванията за наситеност на ключови думи, днес тенденцията е да се уверите, че вашия уеб сайт получава входящи връзки, за да създадете добре написани, добре обмислени и безупречни статии, които да публикувате на уеб сайтовете си.

Повечето онлайн базирани бизнеси използват ключовите думи като текст, в който поставят връзка към своя уеб сайт или страница, поради което тъпченето с ключови думи се превърна в модерна практика за сравнително дълъг период от време. Обаче тази тактика вече не работи и дори може да изложи вашия уеб сайт на риск – тежко на специалистите по оптимизация на сайт.

Ранкиране на страници срещу сдобиване с връзки от авторитетни сайтове.

Ранкирането на дадена страница беше една от основните грижи за повечето маркетьори и собственици на уеб базиран бизнес колкото по-голям ранг има страницата, толкова по-добре е това за вашия бизнес. Но вече не! Оптимизацията на сайт е вече нова дейност 🙂

Днес търсещите машини придават по-голямо значение на уеб сайтове, които получават входящи връзки от установени и уважавани уеб сайтове. Колкото повече входящи връзки получите от авторитетни уеб сайтове, толкова по-добре ще изглежда вашият сайт, независимо от това, какъв е неговия пейдж ранг (вече неактивен в google).

Реципрочни връзки срещу изходящи връзки

Обменът на връзки, който следва принципа на бартера, вече е остарял. Днес са нужни два пъти повече усилия, за да се сдобиете с желаните връзки – трябва да създадете изходящи връзки към уеб сайтове и блогове във вашата ниша, които мислите че са свързани с бизнеса ви, и предвид това, че тези връзки са натурални, те ще по-голяма тежест, отколкото преднамерената размяна на връзки.

Нова ера в оптимизацията на сайтовете!